TÜDKİYEB'den 'israftan uzak, bilinçli tüketim' çağrısı

TÜDKİYEB

TÜDKİYEB'den 'israftan uzak, bilinçli tüketim' çağrısı

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, tüm vatandaşları 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nde israftan uzak ve daha bilinçli tüketim yapmaya davet etti.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Gıdanın önemine vurgu yapan Genel Başkan Çelik, önce pandemi ardından ise kuraklık ve tabi afetler gibi bir takım iklimsel olayların yanında bir de Rusya-Ukrayna Savaşı'nın dünya ticaretine olan olumsuz etkileri, tarım ve dolayısıyla da gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha açık bir şekilde ortaya koyduğuna dikkati çekti. Sağlıklı ve güvenli gıdaya erişmenin tek yolu üretimden geçtiğini belirten Çelik, hem üreticinin, hem de tüketicinin kazanacağı bir ortamı arzu ettiklerini söyledi.

Girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesi karşısında üretici ve yetiştiricilerin zorlansa da bir şekilde üretime devam ettiğine dikkati çeken Çelik, "Üreticilerimizin emeklerinin zayi olmaması ve artan maliyetlere rağmen yaptığı işten para kazanması, diğer taraftan da tüketicilerimizin uygun fiyatlardan sağlıklı gıdaya erişmeleri olması gereken durumdur. Yani hem üreticinin hem de tüketicinin kazandığı bir ortamın tesis edilmesi temel arzumuzdur. Onun için bıkmadan, usanmadan, yılmadan üretim üretim üretim diyoruz. Tüketicilerimiz de gönül rahatlığıyla tüketsin istiyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Nevide Çiçek Zorlu Center'da objektiflere yakalandı!

Keçiören'de Dört İlin Hemşehrileri İftarda Buluştu

Ermenek'te Muhtarlar İftar Programında Bir Araya Geldi

İstanbul Beylikdüzü'nde bayramlık kapsamlı temizlik

Nilüfer'de park ve orman arazisine kaçak inşa edilen barakalar yıkıldı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Toroslar Belediye Başkanı, Personeliyle Ramazan Bayramı Öncesi Bir Araya Geldi

Çanakkale'de Ramazan Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak

İllere göre bayram namazı saatleri... Türkiye ve dünyada ilk namaz vakitleri

Kartal'da Çanakkale Şehitleri 111. Yıl Dönümünde Anıldı

Mersin'de Ramazan Bayramı Arifesinde Şehitlik Ziyareti ve Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

Ardahan Belediyesi, 18 Mart Öncesi Şehitlikte Temizlik Çalışması Gerçekleştirdi

Hamamözü'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

Ramazan Bayramı'nda Kent Lokantası ve Halk Ekmek Büfeleri Kapalı Olacak

Altınordu Belediyesi, Ramazan Bayramı İçin Tüm Hazırlıklarını Tamamladı