TUA, Milli Hibrit İtki Sistemi’nin görüntülerini paylaştı

TUA, Milli Hibrit İtki Sistemi’nin görüntülerini paylaştı

TUA, Milli Hibrit İtki Sistemi’nin görüntülerini paylaştı

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) sosyal medya hesaplarında Ay Araştırma Programı (AYAP-1/ Ay Görevi) hakkında yeni gelişmeleri paylaştı.

ANKARA (İGFA) - DeltaV Uzay Teknolojileri; AYAP-1’de uzay aracını Ay’a taşıyacak hibrit itki sistemini geliştiriyor. Milli Hibrit İtki Sistemi (HİS)olarak adlandırılan sistemin ön tasarım süreci, uçuş ölçekli ilk test prototipinin üretimi ve uçuş ölçekli yer testlerinin icra edileceği test sisteminin üretimi ve kurulumu tamamlandı.

Bu kapsamda hibrit itki sistemine ait bileşenler ve sistemin genel görünümü bir video çalışması ile TUA’nın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı.

AYAP-1’in görev konseptine göre, uzay aracı öncelikle bir fırlatıcı ile uzaya taşınacak. Ardından uzay aracı; sistem başlatması ve takla sönümleme gibi aşamaları gerçekleştirdikten sonra yörünge testlerini icra edecek. Dünya yörüngesinde yapılan testlerden sonra ise Ay yörüngesine girmek için DeltaV’nin hibrit motoru ateşleme yapacak.

https://youtu.be/Bi1E4Cj5hSw


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı