TTB ve İstanbul Tabip Odası’ndan “Serbest Çalışma Hakkı” için buluşma çağrısı

TTB ve İstanbul Tabip Odası’ndan “Serbest Çalışma Hakkı” için buluşma çağrısı

TTB ve İstanbul Tabip Odası’ndan “Serbest Çalışma Hakkı” için buluşma çağrısı

Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası, serbest çalışma hakkı ve mesleki bağımsızlık talepleriyle 22 Şubat Pazar günü Kadıköy İskele Meydanı’nda buluşma çağrısı yaptı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Tabip Odası, son dönemde sağlık alanında yapılan düzenlemelerin hekimlerin serbest çalışma hakkını ve mesleki bağımsızlığını kısıtladığını belirterek 22 Şubat Pazar günü saat 14.00’te Kadıköy İskele Meydanı’nda “Hekimlerin İstanbul Buluşması” düzenleyeceklerini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, muayenehane hekimleri başta olmak üzere serbest çalışan hekimlere yönelik mali ve idari yüklerin artırıldığı ifade edildi. Daha önce yalnızca açılışta bir kez alınan ruhsat ve muayenehane uygunluk belgesi harçlarının 1 Ocak itibarıyla yıllık hale getirildiği belirtilerek, bu tutarın muayenehaneler için 40 bin TL, poliklinik ve tıp merkezleri için ise 60 bin ila 100 bin TL arasında değiştiği kaydedildi. Düzenlemenin her yıl yeniden değerleme oranında artırılacağının bildirildiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, uluslararası sağlık turizmi kapsamında yabancı hasta tedavi edebilmek için USHAŞ’tan yıllık 120 bin TL karşılığında yetki belgesi alınmasının zorunlu hale getirildiği belirtilerek bu uygulamaya tepki gösterildi. Muayenehane hekimlerinin özel hastanelerde hastalarını tedavi edebilmesi için getirilen sözleşme zorunluluğu ve kota uygulamasının da eleştirildiği açıklamada, söz konusu düzenlemenin yargı sürecinin ardından kesinleştiği hatırlatıldı.

Malpraktis davalarında yüksek tazminatların hekimler üzerinde ağır bir yük oluşturduğu ifade edilen açıklamada, zorunlu mesleki sorumluluk sigortasının özellikle kamu dışında çalışan hekimleri yeterince korumadığı savunuldu. TTB ve İstanbul Tabip Odası, tazminatların işveren tarafından karşılanması ve kasıt bulunmadığı durumlarda hekime rücu edilmemesi gerektiğini belirtti.

Son dönemde yapılan düzenlemelerle serbest meslek hakkının kısıtlandığını savunan meslek örgütleri, bu durumun yalnızca muayenehane hekimlerini değil kamuda ve özel sektörde çalışan tüm hekimleri ilgilendirdiğini vurguladı. TTB ve İstanbul Tabip Odası, taleplerini kamuoyuna duyurmak ve mesleki haklarını savunmak amacıyla tüm hekimleri ve vatandaşları 22 Şubat Pazar günü Kadıköy’de yapılacak buluşmaya davet etti.


Haber Kaynak : İGFA

Eyüpsultan'da Engelli Bireyler İçin E-KPSS Hazırlık Kursu Başladı

Bolu'da Ramazan ayı öncesi gıda işletmelerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı

Leyla Atakan, Vefatının 55. Yılında İzmit'te Anılıyor

İzmit Belediyesi Çınar Akademi'nin Kabul Sınavına 800 Öğrenci Başvurdu

Tarsus'ta piknik sonrası doğaya bırakılan 250 poşet çöp temizlendi

Siirt Pırtike Çorbası Coğrafi İşaretle Tescillendi

Adıyaman Kahta'da İlkokul Öğrencilerine Trafik ve Güvenlik Eğitimi Verildi

Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ve İYİ Parti Heyeti, Belediye Başkanı Muharrem Erkek'i Ziyaret Etti

Şehit Güvenlik Korucusu Yahya Yıldız'ın Adı Eruh'ta Kütüphanede ve Çeşmede Yaşatıldı

Adana ve Mersin'deki Sel Felaketi İçin 33,5 Milyon Lira Kaynak Aktarıldı

İzmit Belediyesi Şahinler Mahallesi'nde Üreticilerle Buluştu

Derinceli Öğrenciler 6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Müzede Farkındalık Eğitimi Aldı

Lila Kağıt, 2025'i güçlü finansal performansla kapattı

TTB ve İstanbul Tabip Odası’ndan “Serbest Çalışma Hakkı” için buluşma çağrısı

İzmit Belediyesi, Makine İkmal Müdürlüğü ile Maliyetleri Düşürdü ve Hizmet Gücünü Artırdı