TOSB'den 'ekonomi' zirvesi

TOSB

TOSB'den 'ekonomi' zirvesi

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin ele alındığı TOSB'un Ekonomi Zirvesi'nde, sanayiciler açısından olası riskler ve fırsatlar tartışıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’de otomotiv tedarik sanayi temsilcilerinin faaliyet gösterdiği tek global kümelenme organizasyonu TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi), dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler ışığında sanayicilerin oluşturması gereken yol haritaları adına önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Bu kapsamda düzenlenen TOSB Ekonomi Zirvesi’nde küresel riskler, enflasyon ve kurda yaşanan gelişmeler ile birlikte sanayicilerin problemleri mercek altına alındı.

Alanında uzman isimlerin katıldığı organizasyonda; yaşanan gelişmeler doğrultusunda birçok risk ile fırsatı da beraberinde getiren yeni bir dünya düzeninin şekillendiği belirtilerek, bu yeni dünyada Türkiye’nin nasıl konumlanacağının önemine dikkat çekildi.

“Türkiye ve Dünya Ekonomi Paneli” konulu panelin moderatörlüğünü İnfo Yatırım’ın Kurumsal İletişim Direktörü Mine Uzun üstlendi. Panelde konuşan Trakya Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, şu an büyük bir belirsizlik olduğunu belirterek, "Düşünmediğimiz, buna ‘kur riski’ ya da ‘siyah kuğu’ diyelim, bu tür şeyler çıkıyor. Pandemi… Çin halen kapanma uyguluyor. Rusya-Ukrayna savaşı… Farklı bir dünyaya doğru gidiyoruz, bunu iyi okumalıyız” açıklamasını yaptı.

Pandemi ile birlikte tedarik noktasında ülkelerin altyapı sistemlerindeki sorunların gözler önüne serildiğini anlatan Uzunoğlu, “Dünya ekonomisinde pandemi öncesi soruna doğru gidiyoruz. Yani yavaşlayan ekonomi, yatırım isteksizliği ve bir taraftan da enflasyon. Buna stagflasyon diyoruz. Bu tabloda ihracatımızda da sıkıntılar yaşanabilir.Ama otomotiv açısından Rusya ve hinterlandı önemli” dedi.

Etkinliğe online olarak katılan Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin ise şirket sahiplerine tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Alkin, “Şirket hesaplarınıza dönün, kırmızı çizgilerinizi kontrol edin. Nerelerde taşmışsınız? Finansal kaynaklarınızı verimli kullanıyor musunuz? Şirketinizi birkaç nesil daha ileriye getirebilecek misiniz? Önemli olan bu” açıklamasını yaptı.


Haber Kaynak : İGFA