Toroslar Belediyesi, Mersin'in Kurtuluşunun 104. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

Toroslar Belediyesi, Mersin

3 Ocak'ta düzenlenecek Geleneksel Kuvayi Milliye Yürüyüşü, Atatürk Büstü açılışı ve Kurtuluş Kupası futbol turnuvası finali ile Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla anılacak.

Toroslar Belediyesi'nden 3 Ocak'ta Kurtuluş Buluşması

Başkan Yıldız, "3 Ocak Kuvayi Milliye Yürüyüşü'nde Buluşalım"

Geleneksel Yürüyüş 104. Yılda Coşkuyla Gerçekleşecek

Toroslar Belediyesi, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 3 Ocak 2026 Cumartesi günü düzenlenecek "Geleneksel Kuvayi Milliye Yürüyüşü", Mersinlileri bir araya getirecek.

Yürüyüşün Rotası ve Başlangıcı

Yürüyüş, saat 09.30'da Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden başlayacak. Katılımcılar; Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Kuruçeşme istikameti, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergâhını takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar ilerleyecek. Yürüyüş boyunca Türk bayrakları ve marşlar eşlik edecek.

Başkan Yıldız'tan Tüm Mersinlilere Çağrı

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 3 Ocak'ın tarihî önemine vurgu yaparak tüm Mersinlileri etkinliklere davet etti. Yıldız, "Bayraklarımızla, marşlarımızla Toroslar'dan Cumhuriyet Meydanı'na kadar omuz omuza yürüyeceğiz. Bu onurlu günün yıl dönümünü hep birlikte yaşamak istiyoruz." dedi.

"3 Ocak, Direnişin ve Özgürlüğün Simgesidir"

Başkan Yıldız, Mersinlilerin 3 Ocak 1922'de verdiği mücadelenin zaferle sonuçlandığını hatırlattı. Yıldız, "3 Ocak Zafer Direnişi'nin ateşini her an yüreğimizde tutmamız gerekir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde emek veren ve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Atatürk Büstü Açılışı ve Futbol Turnuvası Finali

Etkinlikler yürüyüşle sınırlı kalmayacak. Halkkent Mahallesi'ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi'nin önünde saat 13.00'te bir Atatürk Büstü açılışı gerçekleştirilecek.

Günün diğer önemli programı ise 3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlararası Futbol Turnuvası'nın final maçları olacak. Turnuvanın 16'ncısında; saat 12.00'de Koray Aydın Stadı'nda Toroslar Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü üçüncülük maçı oynayacak. Saat 14.00'te ise Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ ile Mersin Barosu şampiyonluk için karşı karşıya gelecek.

Şampiyonluk maçının ardından ödül töreni ile kutlamalar sona erecek.


Mersin,Toroslar Belediyesi

Mersin,Toroslar Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Türkiye, Romanya’yı tek golle geçti... Finalde görüşmek üzere

Şuhut'ta Park ve Yeşil Alanlarda Bahar Bakım Çalışmaları Sürüyor

Kütahyaspor'a Maç Öncesi Moral Ziyareti

Afyonkarahisar'da Dünya Su Günü Etkinliği Düzenlendi

Afyonkarahisar'da Dünya Su Günü, Tesis Ziyareti ve Eğitimlerle Kutlandı

Kütahya ve Ayvalık Belediye Başkanları Deneyim Paylaşımında Buluştu

Denizli'de 55 Yıllık Su Deposu Modern Bir Tesisle Yenileniyor

Kütahyaspor, deplasmanda aldığı galibiyetle liderliğini sürdürdü

Kütahya Belediye Başkanı, Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'ni Ziyaret Etti

Yedigöller 100. Yıl Kültür Parkı'nda Yaz Hazırlıkları Başladı

Kepez Kitap Fuarı, 'İnsan Okur' Sloganıyla Yarın Başlıyor

Kepez'de Down Sendromlular Farkındalık Günü'nde Anlamlı Buluşma

Kepez'de Köy Enstitüleri Kültür Evi Kurulacak

Keçiören Belediyesi Personeline Yönelik Sağlıklı Yaşam Semineri Düzenlendi

Eyüpsultan'da Fen İşleri Müdürlüğü İlçe Genelinde Yoğun Çalışma Temposunda