Tokat'a 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı

Tokat

Tokat'a 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı

Tokat Yeni Havalimanı şehrin gelişimine büyük katkı sağlayacak ve kalkınma seferberliğini daha da ilerilere taşıyacağını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni havalimanının bağlantı yollarındaki yapım çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, Tokat Havalimanı Kavşağı ve Bağlantı Yolumuzu ile diğer karayolu yatırımların da açılışlarını yarın yapacaklarını açıkladı.

TOKAT (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ve 16 bin 200 metrekare büyüklüğündeki Tokat Yeni Havalimanı’nın yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'’ın teşrifleriyle açılacağını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, açılış öncesinde Tokat Yeni Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, Ak Parti hükümetleri olarak, üretmekten ve geliştirmekten asla vazgeçmediklerini söyledi.

Türkiye’nin kaybedecek bir dakikası dahi olmadığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, Çukurova, Bayburt-Gümüşhane, Rize-Artvin ve Yozgat havalimanlarının da tamamlandığında aktif havalimanı sayısının 61’'e çıkacağını söyledi.

"TÜRKİYE HAVA SAHASINI ULUSLARARASI HAVAYOLU AĞLARI İLE ÖRDÜK"

"Türkiye hava sahasını uluslararası havayolu ağları ile ördük" diyen Bakan Karaismailoğlu, "‘Dünyada ulaşamayacağımız yer kalmayacak’ dedik ve bu hedefimizi de büyük oranda gerçekleştirdik. Anlaşmalar ve müzakereler neticesinde, 2003 yılında 60 olan dış hat uçuş nokta sayısına 277 yeni nokta ekledik. Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 sağlık krizine rağmen havacılık sektöründe uyguladığımız kurallar bütünüyle tüm dünyaya örnek olduk. Güvenli uçuş sertifikası, havalimanlarına girişteki kontroller, sosyal mesafe kuralları havacılık sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı. Aldığımız önlemler sayesinde pandemi süreci başarılı bir şekilde yönetildi. Avrupa havalimanları yolcu sayısı ve uçak trafiği sıralamasında İstanbul Havalimanı ve Türk Hava Yolları birinciliği kimseye bırakmadı. Havalimanlarımız dünya devletlerini geride bıraktı. Türk Hava Yolları’nın başarıları milletimizi gururlandırdı." diye konuştu.

Havacılığın altın devrini yaşadığına vurgu yapan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Tokat Yeni Havalimanı’na da bu başarılar ışığında bakılması gerektiğini söyledi.

Havalimanının yatırım maliyetinin 1 milyar 200 milyon lira olduğunu, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi ve 16 bin 200 metrekare büyüklüğünde, estetik mimarisi ile modern bir terminal binası inşa ettiklerini kaydeden Bakan Karaismailğoğlu, "Havalimanımıza 633 araç kapasiteli otopark inşa ettik. Pist uzunluğunu ise 2 bin 700 x 45 metre. Özetle, Tokat’a dört başı mamur hiçbir eksiği olmayan modern bir havalimanı inşa ettik. Hiç şüphesiz Tokat Yeni Havalimanı şehrin gelişimine büyük katkı sağlayacak ve kalkınma seferberliğini daha da ilerilere taşıyacak" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım

Zeydan Karalar’dan Adana’ya duygusal mesaj

Yeni araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu... Çocuklar reklamları tanıyor ama satın almıyor

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitleri için mevlid

MABEM öğrencileri LGS’de gururlandırdı

Tech Istanbul Growth, girişimleri İstanbul’un geleceğine taşıyor

RE:PLAY Turnuvası Türkiye'yi dolaşacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut vefat etti

İstanbul Bakırköy’de temizlik seferberliği

Son 55 yılın en sıcak 4. Haziran'ı! Rekor sıcaklıklar kayıtlara geçti

Bursa'da Mimar Sinan'a Saygı Sergisi ziyarete açıldı