TMMOB Bursa: Hukuksuzluğa ve baskıya karşı mücadele sürüyor

TMMOB Bursa: Hukuksuzluğa ve baskıya karşı mücadele sürüyor

TMMOB Bursa: Hukuksuzluğa ve baskıya karşı mücadele sürüyor

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Gezi Direnişi’nin 12. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, hukuksuz Gezi davasını kınadı ve Tayfun Kahraman, Can Atalay ile Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep etti.

BURSA (İGFA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Gezi Direnişi’nin 12. yıl dönümü dolayısıyla yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, 12 yıl önce milyonlarca yurttaşın kentleri, doğayı ve yaşam alanlarını koruma mücadelesiyle başlayan Gezi Direnişi’nin, baskıya, rant politikalarına ve antidemokratik uygulamalara karşı bir umut sembolü olduğu vurgulandı.

Gezi’nin dayanışma, yaratıcılık ve bir arada yaşama sevincinin adı olduğunu belirten TMMOB, gençlerin gelecek kavgasında, emekçilerin ekmek mücadelesinde, kadınların yaşam direnişinde yaşamaya devam ettiğinin altı çizilerek, Gezi’nin yalnızca geçmişte kalmadığı, bugünün ve geleceğin mücadelelerine ilham verdiği kaydedildi.

TMMOB, Gezi davasının siyasi iktidar tarafından bir baskı ve sindirme aracı olarak kullanıldığını savundu.

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın 3 yıldır, Osman Kavala’nın ise 7 yıldır uydurma delillerle cezaevinde tutulduğunu belirten kurul, bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Gezi Davası'nın sanatçılardan gazetecilere uzanan bir cadı avına dönüştüğü belirtilen açıklamada, TMMOB, bilimi ve tekniği halk yararına kullanma misyonu doğrultusunda, Gezi Parkı’nın betonlaşmaması ve İstanbul’un deprem toplanma alanının korunması için verilen mücadelenin suç olmadığı vurgulanarak, “Arkadaşlarımızın yanındayız, kamu yararını savunmaya devam edeceğiz. Bu karanlık gidecek, Gezi kalacak!” mesajı verildi.


Haber Kaynak : İGFA

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Üçpınar Mahallesi'nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Efsanelerle İpek Sergisi Eskişehir'de Açıldı

Eskişehir'de Çocuklar Yerel Demokrasiyi Atölyede Deneyimledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı'nda Turizm Tesisi İçin İhale Açtı

KİPTAŞ BU KEZ MALTEPE’DE KURTULUŞ APARTMANI’NI YENİLİYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Personeline Yapım İşleri Eğitimi Verildi

Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın 'Aşk Listesi' Oyunu Prömiyer Yaptı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: 'Türkiye küresel bir güç haline geldi'

Çanakkale'de Çöp Konteynerleri Düzenli Olarak Dezenfekte Ediliyor

Altınordu'dan Kıbrıs Gazilerine Anlamlı Gezi

Altınordu Belediyesi, Ankara'daki Ordu Tanıtım Günleri'nde Hemşehrileriyle Buluştu

3. Telif Hukuku Akademisi, Konya'da Gerçekleştirildi

KOMEK'in 17. Altın Dokunuşlar Festivali Yoğun İlgi Görüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Üniversite Öğrencileriyle Kampüste Buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Mevlana Mahallesi'nde Vatandaşları Dinledi