Ticaret'ten zehir sevkiyatına geçit yok!

Ticaret

Ticaret'ten zehir sevkiyatına geçit yok!

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, Ocak ayının son haftasında Hatay ve İstanbul’da gerçekleştirdiği iki büyük operasyonla toplam 673 milyon TL değerinde uyuşturucu maddeyi ele geçirdi.

ANKARA (İGFA) - Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, İskenderun Limanı’nda yapılan operasyonda 1 milyon 392 bin 238 adet Captagon hap ele geçirdi.

Piyasa değeri yaklaşık 543 milyon TL olarak hesaplanan bu sevkiyat tamamen imha edildi.

Öte yandan İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri ise ABD çıkışlı, Hollanda varışlı hava kargo gönderisinde 129 kilogram esrar cinsi uyuşturucuyu yakaladı. Bu maddenin de piyasa değeri yaklaşık 130 milyon TL olarak belirlendi.

Ticaret Bakanlığı açıklamasında, "Gümrükler Muhafaza ekiplerimiz, etkin risk analizi ve hedefleme faaliyetleri doğrultusunda uluslararası suç örgütlerinin en önemli finans kaynağı olan uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede kararlılıkla yoluna devam etmektedir. 2026 yılında da bu alandaki aralıksız mücadelemiz sürecektir.” ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : İGFA

Pamukkale Belediye Başkanı Ertemur, Personelle Bayramlaştı

Denizli'de Yaşlılara Saygı Haftası Kapsamlı Etkinliklerle Kutlanacak

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'dan 18 Mart Mesajı

Eyüpsultan'da yol yenileme çalışmaları sürüyor

Çanakkale Zaferi'nin 111. Yılında Kütahya'da Anma Törenleri Düzenlendi

Şükrü Saban Yol Koşusu'nun Üçüncüsü İçin Kayıtlar Başladı

Eczacıbaşı Dynavit adını dörtlü finale yazdırdı!

Çanakkale Şehitleri Edirnekapı Şehitliği'nde Anıldı

İpekyolu Belediyesi, Evinden Çıkamayan Vatandaşlara Ücretsiz Bayram Tıraşı Hizmeti Veriyor

Kütahya'da Ramazan Etkinlikleri Tamamlandı

‘Kral Dairesi’ Oyunu Cennet Sahnesi’nde Prömiyer Yaptı

Çorlu'da Ara Tatil Futbol Turnuvasıyla Renklendi

Diyarbakır'da Farklı İnanç Temsilcileri İftarda Buluştu

Alanya'da Ramazan Bayramı Öncesi 67 Bin Çiçek Fidesi Dağıtılacak

Kepez'de Bayram Öncesi Tatlıcılara Yoğun Denetim