Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret

Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret Bakanlığı, bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteğini 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 228 arttırdı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı olarak bilişim sektöründe faaliyet gösteren kurumların yurt dışında tanıtımlarının yapılması, yazılım ürün ve hizmetlerinin pazarlanması ve markalaştırılmasına yönelik çalışmaları desteklemeyi sürdürüyor.

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteği 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 229 artıran Ticaret Bakanlığı, yurtdışında düzenlenen 477 etkinlik ile İstanbul ve Antalya'da düzenlenen 9 adet uluslararası yurt içi fuarı destek kapsamına aldı.  

Bakanlık olarak dünya çapındaki sektör tarafından yakından takip edilen 13 etkinlikle Milli Katılım Fuar Organizasyonu ile birlikte aynı zaman diliminde Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Özbekistan, Japonya'da olmak üzere bilişim alanında 8 adet sektörel ticaret heyeti programı gerçekleştirildi.

Bakanlık olarak küresel anlamda öncelikli konumda olan bilişim sektörüne önümüzdeki dönemde de sektör paydaşlarıyla istişareli şekilde hassasiyetle üzerinde durularak bilişim sektörünün ülke ekonomisine katkısının en üst seviyede gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Siirt'te Engelli Bireylere Ücretsiz Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Hizmeti Başladı

Kepezspor Teknik Heyet ve Futbolcularla Buluşma Gerçekleştirildi

Tunceli'de Kar Erimesi Sonrası Ana Yollarda Temizlik ve Yıkama Çalışması

Keçiören'de Denge ve Denetleme Oyunu ile Demokratik Kültür Eğitimi

Kepez Belediyesi, Havacılık Sektöründe Kariyer ve İstihdam Günleri Düzenliyor

Köroğlu Kadın Emek Pazarı, Sevgililer Günü Temalı Ürünlerle Açıldı

Pirinççi Zabıta Amirliği hizmet vermeye başladı

Kartal'da Hızır Orucu'nun İlk Günü Birlik ve Dayanışma İçinde Geçti

Pamukkale Belediyesi, Psikolojik Danışmanlık ve Test Hizmetlerini Ücretsiz Sunuyor

Ticaret Bakanı Bolat, Türkmenistan'daki Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi

Kepez'de 2025 Yılında Park, Okul ve Kamu Alanları Yenilendi

Ticaret Bakanı Bolat, Gümrüklerin Yıllık İşlem Hacmini Açıkladı

Bolu'da SMA hastası Rüzgâr Bebek için doğa yürüyüşü düzenlenecek

Alanya'da İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Kurumsal Kapasite Eğitimleri Başladı

Ticaret Bakanı Bolat, Özbekistanlı Mevkidaşı Kudratov ile Görüştü