Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret

Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret Bakanlığı, bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteğini 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 228 arttırdı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı olarak bilişim sektöründe faaliyet gösteren kurumların yurt dışında tanıtımlarının yapılması, yazılım ürün ve hizmetlerinin pazarlanması ve markalaştırılmasına yönelik çalışmaları desteklemeyi sürdürüyor.

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteği 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 229 artıran Ticaret Bakanlığı, yurtdışında düzenlenen 477 etkinlik ile İstanbul ve Antalya'da düzenlenen 9 adet uluslararası yurt içi fuarı destek kapsamına aldı.  

Bakanlık olarak dünya çapındaki sektör tarafından yakından takip edilen 13 etkinlikle Milli Katılım Fuar Organizasyonu ile birlikte aynı zaman diliminde Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Özbekistan, Japonya'da olmak üzere bilişim alanında 8 adet sektörel ticaret heyeti programı gerçekleştirildi.

Bakanlık olarak küresel anlamda öncelikli konumda olan bilişim sektörüne önümüzdeki dönemde de sektör paydaşlarıyla istişareli şekilde hassasiyetle üzerinde durularak bilişim sektörünün ülke ekonomisine katkısının en üst seviyede gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Eyüpsultan’da çocuklar için unutulmayacak Ramazan etkinlikleri

Keçiören Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi

Keçiören'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İftarında Kadınlar Buluştu

Mamak’ta 8 Mart Etkinlikleri Kadın Emeği ve Sanatı Ön Planda Tutuyor

Klinik Psikolog İrem Oturaklıoğlu, Eyüpsultan'da Kusurlarla Barışmayı Anlattı

Eyüpsultan'da Kadın El Emeği Durağı açıldı

Pamukkale'de 8 Mart, Kadın Emeği ve Dayanışma ile Kutlandı

Mudanya Belediyesi'nden 8 Mart'ta Dayanışma Etkinlikleri

Hakkari Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kızılkaya'dan 8 Mart Mesajı

Siirt Valisi Kızılkaya, Dünya Kadınlar Günü'nde Şehit Ailesiyle İftarda Buluştu

Osmaniye'de KGK rüzgarı esti

Siirt Valisi Kızılkaya, Roman Vatandaşlarla İftarda Bir Araya Geldi

Siirt'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde El Emeği Ürünler Sergilendi

Özgür Özel: İBB davasında ilk gün ciddiyetsizlikle geçti!