Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret

Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret Bakanlığı, bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteğini 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 228 arttırdı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı olarak bilişim sektöründe faaliyet gösteren kurumların yurt dışında tanıtımlarının yapılması, yazılım ürün ve hizmetlerinin pazarlanması ve markalaştırılmasına yönelik çalışmaları desteklemeyi sürdürüyor.

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteği 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 229 artıran Ticaret Bakanlığı, yurtdışında düzenlenen 477 etkinlik ile İstanbul ve Antalya'da düzenlenen 9 adet uluslararası yurt içi fuarı destek kapsamına aldı.  

Bakanlık olarak dünya çapındaki sektör tarafından yakından takip edilen 13 etkinlikle Milli Katılım Fuar Organizasyonu ile birlikte aynı zaman diliminde Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Özbekistan, Japonya'da olmak üzere bilişim alanında 8 adet sektörel ticaret heyeti programı gerçekleştirildi.

Bakanlık olarak küresel anlamda öncelikli konumda olan bilişim sektörüne önümüzdeki dönemde de sektör paydaşlarıyla istişareli şekilde hassasiyetle üzerinde durularak bilişim sektörünün ülke ekonomisine katkısının en üst seviyede gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu! 7 gözaltı

Kahramanmaraş'ın Atık Yönetimi Avrupalı Öğrencilere Örnek Oluyor

Karabük'te Amatör Spor Kulüplerine Destek Açıklandı

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu 3 Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

BİK Genel Müdürü Çay'dan ‘sahada gazetecilik’ ve ‘dijital dönüşüm’ vurgusu

TF-2000'in ilk blok inşasına başlandı... Yeni teslimatlar MSB envanterinde

Pars Temel Eğitim Akademisi Yöneticilerinden Başkan Bıyık'a Ziyaret

Alanya Belediyesi İhtiyaç Sahibi Ailenin Konutunu Yeniledi

BUSKİ'de Kalite ve Sürdürülebilirlik Yolculuğu Başladı

İstanbul Bakırköy'de çölyak farkındalığı buluşması

Adapazarı Papuçcular ve Dağdibi Mahalleleri Nazım İmar Planı Değişikliği Onaylandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden Öğretmenler Günü Konseri

Papa 14. Leo ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Türkiye'de

Gümüşhane Belediye Başkanı'ndan 25 Kasım Mesajı

Manavgat Belediyesi 2. Halk Lokantası Hizmete Açıldı