Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret

Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret Bakanlığı, bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteğini 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 228 arttırdı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı olarak bilişim sektöründe faaliyet gösteren kurumların yurt dışında tanıtımlarının yapılması, yazılım ürün ve hizmetlerinin pazarlanması ve markalaştırılmasına yönelik çalışmaları desteklemeyi sürdürüyor.

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteği 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 229 artıran Ticaret Bakanlığı, yurtdışında düzenlenen 477 etkinlik ile İstanbul ve Antalya'da düzenlenen 9 adet uluslararası yurt içi fuarı destek kapsamına aldı.  

Bakanlık olarak dünya çapındaki sektör tarafından yakından takip edilen 13 etkinlikle Milli Katılım Fuar Organizasyonu ile birlikte aynı zaman diliminde Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Özbekistan, Japonya'da olmak üzere bilişim alanında 8 adet sektörel ticaret heyeti programı gerçekleştirildi.

Bakanlık olarak küresel anlamda öncelikli konumda olan bilişim sektörüne önümüzdeki dönemde de sektör paydaşlarıyla istişareli şekilde hassasiyetle üzerinde durularak bilişim sektörünün ülke ekonomisine katkısının en üst seviyede gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Reklam dünyasının duayeni Alinur Velidedeoğlu hayatını kaybetti

Bakan Göktaş, BM'de Türk Devletleri Teşkilatı Adına Ortak Beyan Sunulduğunu Açıkladı

Cerrahpaşa’ya depreme dayanıklı yeni kampüs geliyor... Modern sağlık kampüsüne ilk temel atıldı

HSK, Yargıtay Üyeliğine 8 İsim Seçti

PFDK’dan Kayserispor-Trabzonspor maçına ceza yağdı

Bandırma Küçük Sanayi Sitesi'nde Esnaf ve Oda Başkanları İftarda Buluştu

Adalet Bakanı Gürlek, Ticaret Mahkemelerinde İhtisaslaşma Getirildiğini Açıkladı

Sıfır araç fiyatlarında artış beklentisi! Jeopolitik riskler otomotiv sektörünü etkileyebilir

Balıkesir'de Yerel Üreticileri Destekleyen 'Ondan Yerel Market' Açıldı

Gemi adamlarının günlük iaşeleri 430 TL oldu

Bandırma'da Budama, Ot Mücadelesi ve Yaya Geçidi Çalışmaları Sürüyor

Göktaş, BM Kadının Statüsü Komisyonu'nda İsveç, Moldova ve Gambiyalı Bakanlarla Görüştü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, New York'ta TÜRKONFED ile iş birliği protokolü imzaladı

Bursa’da hekimlerden 'sağlık hakkı' yürüyüşü

İstanbul’da Japon sanatına dijital yolculuk