Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret

Ticaret'ten bilişim sektörüne destekler yüzde 228 arttı

Ticaret Bakanlığı, bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteğini 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 228 arttırdı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı olarak bilişim sektöründe faaliyet gösteren kurumların yurt dışında tanıtımlarının yapılması, yazılım ürün ve hizmetlerinin pazarlanması ve markalaştırılmasına yönelik çalışmaları desteklemeyi sürdürüyor.

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılara desteği 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 229 artıran Ticaret Bakanlığı, yurtdışında düzenlenen 477 etkinlik ile İstanbul ve Antalya'da düzenlenen 9 adet uluslararası yurt içi fuarı destek kapsamına aldı.  

Bakanlık olarak dünya çapındaki sektör tarafından yakından takip edilen 13 etkinlikle Milli Katılım Fuar Organizasyonu ile birlikte aynı zaman diliminde Birleşik Arap Emirlikleri, ABD, Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Özbekistan, Japonya'da olmak üzere bilişim alanında 8 adet sektörel ticaret heyeti programı gerçekleştirildi.

Bakanlık olarak küresel anlamda öncelikli konumda olan bilişim sektörüne önümüzdeki dönemde de sektör paydaşlarıyla istişareli şekilde hassasiyetle üzerinde durularak bilişim sektörünün ülke ekonomisine katkısının en üst seviyede gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.


Haber Kaynak : İGFA

Meram'da Atıklar Ekonomik Değere Dönüşüyor: Çevre Kart Projesi Başladı

Yalova'da Sivrisinek ve Karasinekle Mücadele Programlı Şekilde Devam Ediyor

Çorlu'da Okullar Arası Tiyatro Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu

Kayseri'nin İlk Medresesi Hoca Hasan Medresesi'nde Kazı Tamamlandı, Restorasyon Süreci Başlıyor

İpekyolu Belediyesi Seralarında Fide Ekim Dönemi Başladı

Kırıkkale'de Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda 20 Bin Öğrenciye Eğitim Verildi

Rutkay Aziz, Dünya Tiyatro Günü'nde Nilüfer'de Seyirciyle Buluştu

Küçükçekmece Belediyesi Personeline Resmi Yazışma ve EBYS Eğitimi

Aydın'da Düzenlenen Ortak Operasyonda 2 Göçmen Kaçakçısı ve 101 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Bayburt'ta Jandarma, Yaşlılara Saygı Haftası'nda Huzurevi Sakinlerini Ziyaret Etti

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 187. Yılı İçin Resim Yarışması Düzenleniyor

Odunpazarı Belediyesi'nin Bahar Konseri Sanatseverlerle Buluştu

İznik Gölü'ndeki Su Altı Bazilikası, Pancar Deposu'nda Düzenlenen Arkeoloji Gündemi'nde Masaya Yatırıldı

Odunpazarı Belediyesi 23 Nisan İçin Resim Yarışması Düzenliyor

Pendik'te Lise Öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı