Terörle mücadele sürüyor... Son bir haftada 17 km tünel imha edildi!

Terörle mücadele sürüyor... Son bir haftada 17 km tünel imha edildi!

Terörle mücadele sürüyor... Son bir haftada 17 km tünel imha edildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSO) Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada 1 PKK’lı teröristin teslim olduğunu, operasyon bölgelerinde çok sayıda silah ve malzemenin imha edildiğini duyurdu. Hudutlarda 312 şahıs yakalandı, Van’da 1,5 kg uyuşturucu ele geçirildi. Yılbaşından beri 6.989 yakalama ve 51.141 engelleme kaydedildi.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, TCG İstanbul’da düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadele faaliyetlerini değerlendirdi.

Tuğamiral Aktürk, son bir haftada Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde devam eden arama-tarama faaliyetlerinde 1 PKK’lı teröristin teslim olduğunu açıkladı. Aktürk, teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklarda ele geçirilen çok sayıda silah, mühimmat ve malzemenin kullanılamaz hale getirildiğini belirtti.

Suriye Harekât Alanları’nda Tel Rıfat’ta 10 km, Menbiç’te 7 km olmak üzere toplam 17 km tünelin imha edildiğini, bu operasyonlarla birlikte toplam tünel imha uzunluğunun 622 km’ye ulaştığını ifade etti.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1971141187936583723

HUDUT GÜVENLİĞİ VE KAÇAKÇILIK

Hudut güvenliği faaliyetlerinde hafta boyunca 4’ü terör örgütü mensubu olmak üzere yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 312 şahsın yakalandığını, 833 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini söyleyen Tuğamiral Aktürk, yılbaşından itibaren yakalananların sayısının 6 bin 989’a, engellenenlerin 51 bin 141’e ulaştığını bildirirken, Van hudut hattında arama-tarama faaliyetlerinde yaklaşık 1,5 kg uyuşturucu ele geçirildi.

Aktürk, TSK’nın terörle ve yasa dışı geçişlere karşı mücadelesinin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak, “Bekamıza yönelen tüm tehditlere karşı operasyonlarımız aralıksız devam edecek” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Bakanımız Göktaş, devlet korumasındaki gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi töreninde konuştu

YENİ PARKE YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İZMİT BELEDİYESİNDEN ÇEVREYİ KİRLETENE 15 BİN TL CEZA

Jandarma, Yaşlılar Gününde Köylerdeki Büyükleri Unutmadı

KIBRIS GAZİLERİ BAYRAKTAR VE ASLAN’A ANLAMLI ZİYARET

İZMİT BELEDİYESİNDEN DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ’NE ANLAMLI DOKUNUŞ

İZMİT BELEDİYESİ ATÖLYELERİ FABRİKA GİBİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

DURHASAN’DA TALEPLER YERİNDE İNCELENDİ, YENİ PROJELER PLANLANDI

“KIRŞEHİR BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ” AÇILIYOR

Nilüfer Belediyesi’nden can dostlar farkındalığı

YUNUSEMRE’DE MİNİKLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİNİ ÖĞRENECEK

Sakarya’nın yazılım dehaları şehri oyuna dönüştürdü

5. Ulusal Sakarya fotoğraf yarışmasında son başvuru 24 Ekim’de

Pusula Maraş Gençliği, Filistin İçin Işık Yakıyor!

FATMA BAŞKAN GÜNE FEN İŞLERİ ŞANTİYESİNDE BAŞLADI