TEP’ten, Büyük Emekliler Mitingi’nde hükümete çağrı

TEP’ten, Büyük Emekliler Mitingi’nde hükümete çağrı

TEP’ten, Büyük Emekliler Mitingi’nde hükümete çağrı

Türkiye Emekliler Partisi ( TEP), Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlediği ‘Büyük Emekliler Mitingi’ne katıldı.

Ahmet YAŞAR / YOLCUTVHABER

ANKARA (İGFA) - TEP Genel Başkanı Oktay Akcin, MKYK Üyesi Yılmaz Alpyürür, Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeleri Vildan Alpyürür, Ülfet Hayman, Bursa Osmangazi İlçe Başkanı Müberra Özdemir, Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Yaşar ve Murat Ozan’ın da katıldığı mitingde emekliler, mutfakta yangın var, bıçak kemiğe dayandı", "Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz" yazılı pankartlar ve dövizler taşıyarak taleplerini iletti.

Emekli-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Bağımsız Emekliler Sendikası, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun üyeleri ve Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen emeklilerin meydanı doldurduğu mitingde konuşma yapan TEP Genel Başkanı Oktay Akçin, 10 milyon insanın açlık sınırının yarısı kadar bile maaş alamadığına dikkat çekerek;“Hayata pahalılığı ve enflasyon ortadayken 10 bin TL maaş dayatmasına karşıyız. Bu maaşlarla yaşanmaz. Kimileri lüks ve ihtişam içerisinde yaşamlarına devam ederken bunca yıl alın teriyle canla başla çalışan ve ülkemizin her karış toprağında emeği olan emeklilerimizi açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etmek hiçbir vicdana ve ahlaka sığmaz. Bütün emeklilerimize çağrımız, hakkımız olan zammı alana kadar örgütlenmeye ve omuz omuza mücadele etmeye devam edelim. Emeklileri bu ülkenin sırtında yük olarak görenlere karşı eninde sonunda zafer kazanacağız. Mücadelemiz geleceğimiz için, çocuklarımızın ve torunlarımıza daha güzel yarınlar bırakabilmek için” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Manisa Büyükşehir'den İmamoğlu’na yerinde destek

Dünyanın dövme tasarımlı ilk uçağı havalandı

Bursaspor'un şampiyonluk maçının stadı değişti!

2025 Fashion Trust'ta ışıldadılar

İstanbul Büyükşehir Şile'deki kaçak yapıları yıktı

Bursa'da ‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmaları ‘Paydaş Çalıştayı’ ile sürüyor

Marble İzmir 30'uncu kez kapılarını açtı!

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi'nden Konya'ya ziyaret

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: Kendi ettiniz, kendi buldunuz

Dilan-Engin Polat çift için Adli Tıp'tan rapor çıktı! Çektikleri video gündem olmuştu

İstanbul Beylikdüzü'nde Kültür ve Sanat etkinlikleri dolu dolu geçecek!

Kağıt bordro kullanımı iş davaları riskini artırıyor

Meta, +18 altı kullanıcıları için güvenliği genişletti! Instagram'da canlı yayın kısıtlaması

TUCSAP kapsamında Veteriner Hekimlere nekropsi setleri dağıtıldı