TEKNOFEST’te ilk kez Su Altı Roket Yarışması düzenlenecek

TEKNOFEST’te ilk kez Su Altı Roket Yarışması düzenlenecek

TEKNOFEST’te ilk kez Su Altı Roket Yarışması düzenlenecek

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl heyecan verici bir yenilikle karşımıza çıkıyor.

İSTANBUL (İGFA) - İlk kez düzenlenen Su Altı Roket Yarışması, su altı teknolojilerine olan ilgiyi artırmayı ve geleceğin mühendislerine ilham vermeyi hedefliyor. Yarışma, TEKNOFEST'in sunduğu geniş kapsamlı etkinliklerden biri olarak, ROKETSAN’ın yürütücülüğünde hayata geçiyor.

Su altı teknolojileri, günümüzde hem sivil hem de askeri alanda stratejik bir öneme sahip. Okyanusların derinliklerinde yürütülen bilimsel araştırmalar, doğal kaynakların keşfi ve güvenlik operasyonları, bu teknolojilerin gelişimini şekillendiren temel unsurlar arasında yer alıyor. Son yıllarda dünya genelinde su altı operasyonlarının artması, su altı sistemlerinin daha donanımlı ve güçlü hale gelmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Bu bağlamda, su altı teknolojilerinin geliştirilmesi ve bu alanda yetkin mühendislerin yetiştirilmesi, sektördeki yenilikçi adımların atılmasında önemli bir rol oynayacak.

Bu amaçla düzenlenen Su Altı Roket Yarışması, katılımcılardan su altı koşullarına uygun, otonom sistemler tasarlamalarını bekliyor. Yarışmacıların, verilen senaryolar doğrultusunda su altından roket ateşleme aracını tasarlamaları ve ateşleme sekansını doğru bir şekilde gerçekleştirmeleri gerekecek. Bu süreç, katılımcılara hem teknik anlamda hem de tasarım kabiliyeti açısından önemli kazanımlar sağlayacak. Yarışmanın sonunda, tasarlanan sistemler, otonom navigasyon ve seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesine katkı sunacak ve özgün, yerli su altı sistemlerinin üretimine zemin hazırlayacak.

Su Altı Roket Yarışması, Türkiye veya yurtdışında öğrenim gören tüm yükseköğretim (ön lisans, lisans, lisansüstü) öğrencilerinin başvurularına açık olurken yarışmaya başvurular 15 Mart tarihine kadar devam ediyor. Yarışma, geleceğin inovasyon liderlerinin su altı teknolojilerinde yenilikçi çözümler geliştirebileceği bir platform sunarken, başarılı katılımcılara da önemli ödüller verilecek. Birinciye 300 bin TL, ikinciye 250 bin TL, üçüncüye ise 200 bin TL ödül verilecek.


Haber Kaynak : İGFA

İzocam 2025’i yüzde 55’lik ciro artışıyla kapattı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada

Simge’nin sahnesinde Sezen Aksu imzası! Akustik konser serisini Bostancı’da başlatıyor

Kurtuluş Kuş “Mest of ArabesQ” konser serisine başlıyor

Hızlı çözüm vadeden şok diyetlere dikkat! 

Gençler ailelerini yazacak... Son başvuru 6 Şubat

Simge'nin sahnesinde 'Sezen Aksu' imzası