Tekirdağ'da Erasmus parası skandalı!

Tekirdağ

Tekirdağ'da Erasmus parası skandalı!

Tekirdağ Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Turizm Otelcilik bölümündeki 21 öğrenci, Avrupa Birliği'nin Erasmus programı kapsamında Letonya'nın başkenti Riga'ya gönderildi. AB, bu öğrenciler için okula toplam 122 bin 577 Euro (3.6 milyon TL) gönderdi. Ancak, iddialara göre okul yönetimi bu parayı öğrencilere vermedi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Basında çıkan haberlere göre, okul yönetimi öğrencilere birer sözleşme imzalattı. Bu sözleşmede, öğrencilerin Erasmus programına katıldıkları süre boyunca okulun konaklama, ulaşım ve yeme-içme gibi ihtiyaçlarını karşılayacağına dair taahhütte bulundukları belirtiliyor. Ancak, okul yönetimi bu taahhütlerini yerine getirmedi.

Bu nedenle, öğrenciler Letonya'da parasız kaldı ve işe girmek zorunda kaldı. Öğrenciler, okul yönetiminin kendilerine yönelik bir haksızlık yaptığını belirterek şikayette bulundular.

Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı ve Türkiye Ulusal Ajansı, bu konuda soruşturma başlattı. Savcılık, okul yönetimi hakkında soruşturma izni vermeyen Süleymanpaşa Kaymakamlığı'na itiraz etti. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, savcılığı haklı bularak soruşturma izni verdi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yazılı soru önergesi verdi.

Milletvekili Aygun, önergesinde, şu soruları yanıt aradı:

-Avrupa Birliği'nin Tekirdağ'daki 21 öğrencimiz için gönderdiği paralar nerededir?

-AB Erasmus Programı tarafından okula yatırılan para, öğrencilere gönderilecek mi?

-Söz konusu okul idaresi için işlem yapılacak mı?

-Letonya'da 4 ay boyunca çaresiz kalan öğrencilerin uğradığı mağduriyet ivedilikle giderilecek mi?

-Okul yönetimi hakkında soruşturmaya izin vermeyen Süleymanpaşa Kaymakamlığı hakkında işlem yapılacak mı?

-AB'nin, Erasmus Programı'na ilişkin okul yönetiminden kaynaklanana bu suiistimal nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulamasını engellemek için ne yapılacak?


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tekirdağ'da erasmus parası skandalı!

Üsküdar Üniversitesi, ilk hekimlerini gururla uğurladı

MİT’ten FETÖ’nün finans ağına operasyon! HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atandı

64 ilde FETÖ'ye 306 gözaltı!

İşte 2025'in ABD'de okuyan en başarılı 25 Türk öğrencisi

TÜMKİAD Edirne Başkanı Oğuz Kurum'dan Ankara temasları

İSO’nun ikinci 500 listesinde Salihli’den 6 firma yer aldı

15 Temmuz treni 90 bin kilometre yol kat edecek

Moskova’da 'Rusların Gözünden 15 Temmuz' programı

15 Temmuz şehitleri “253 Portre” ile anıldı

İstanbul Valiliği: Bayrampaşa’daki olayın Kürtçe müzikle ilgisi yok

Milletin yazdığı diriliş destanı 9. yılında

DMM: Bayrampaşa’daki iddialar gerçeği yansıtmıyor

Esenyurt Belediye Başkanı tahliye edildi... CHP İstanbul: Halk iradesi gasbediliyor!

Konut yatırımında yeni sahne! İngiltere Investments güvencesiyle başrolde Mustafa Sandal!

İstanbul’da kırmızı bültenli suç örgütüne operasyon: 89 gözaltı!