Tehlikeli sıcaklıklar geliyor... AKOM uyardı!

Tehlikeli sıcaklıklar geliyor... AKOM uyardı!

Tehlikeli sıcaklıklar geliyor... AKOM uyardı!

AKOM, İstanbul’u etkisi altına alacak sıcak hava dalgasına karşı uyardı. 34-37 dereceye ulaşacak sıcaklıklarla birlikte güneş çarpması riski artarken, orman yangınları açısından da kritik günlere giriliyor.

İSTANBUL (İGFA) - İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbulluları tehlikeli sıcaklıklara karşı uyardı. Hazırlanan meteorolojik rapora göre, hâlihazırda yurdumuzun güney ve doğu bölgelerinde etkili olan Basra kökenli sıcak hava dalgasının, Çarşamba (yarın) gününden itibaren başta İstanbul olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili olması bekleniyor.

Cuma gününe kadar sürmesi öngörülen sıcak hava dalgası nedeniyle, İstanbul genelinde sıcaklıkların 34-37°C aralığına kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

ORMAN YANGINI RİSKİNE DİKKAT

Yüksek sıcaklık, düşük bağıl nem ve kuvvetli (20-50 km/s) kuzeyli rüzgârların etkili olacağı Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinin, orman yangınları açısından yüksek risk taşıdığı değerlendiriliyor. Bu nedenle, vatandaşların yangınlara karşı son derece dikkatli ve duyarlı olması önem taşıyor.

GÜNEŞ ÇARPMASINA KARŞI TEDBİRLİ OLMAK ÖNEM TAŞIYOR

Ayrıca, tehlikeli sıcaklıkların etkili olacağı bu günlerde, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasının güneş çarpması açısından en riskli zaman dilimi olduğu vurgulanıyor. Özellikle bağıl nemin nispeten yüksek olduğu deniz sahilleri gibi bölgelerde başta yaşlılar, çocuklar, hamileler ile astım ve kalp yetmezliği gibi kronik rahatsızlıkları bulunan kişilerin doğrudan güneş altında bulunmamaları tavsiye ediliyor.


Haber Kaynak : İGFA

Adalet Bakanı Gürlek'ten Ramazan Bayramı Mesajı: Birlik ve Adalet Vurgusu

İBB Huzurevi'nde duygusal bayramlaşma

Berkay'ın adı ATA Çiftliği'nde yaşatılacak

Türklerin bayram tatili yatırıma dönüşüyor

Türkiye İMSAD'dan 22 Mart Dünya Su Günü Mesajı

Düzce’de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Sefo ve İrem Derici’den sürpriz düet

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Down Sendromu Farkındalık Günü'nde DOSD Meram'ı İşaret Etti

27 İlde FETÖ Operasyonu: 77 Şüpheli Yakalandı, 47'si Tutuklandı

Kocasinan Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda Ailelere Bayramlık Desteği Sağladı

Eyyübiye'de Parklar Gece Vardiyasıyla Yeşilleniyor

Pendik'te Geleneksel Bayramlaşma Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Diyarbakır'da Ramazan'da 230 Bin Kişiye İftar Hizmeti Verildi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın Ramazan Bayramı Mesajı

Mersin Büyükşehir Belediyesi 13 İlçede 60 Bin Çocuğa Bayram Hediyesi Dağıttı