GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

TBMM'de yoğun mesai başlıyor

TBMM

TBMM'de yoğun mesai başlıyor

TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri 4 Haziran Salı günü itibariyle başlayacak.

ANKARA (İGFA) - Haftalık çalışmasına 4 Haziran Salı günü başlayacak TBMM Genel Kurul, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Teklife göre, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olan, bu örgütlere yardım eden, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanan ya da kullandıran, bu örgütlerin propagandasını yapan uzman erbaşların sözleşmeleri feshedilerek TSK ile ilişiği kesilecek.  Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılacak sınavlarla ilgili her türlü açıklama, başvuru ve sınav sonuçlarının adaylara duyurulması, bakanlığın internet sayfasından yapılacak.

Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlıklarında görevli sözleşmeli erbaş ve erlere aylık ücretleri, yapmakta oldukları iş güçlüğü ve iş riski açısından yüzde 5 artırımlı olarak ödenecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunum yapacak. Karahan, göreve başlamasının ardından Meclis'te milletvekilleriyle ilk kez bir araya gelecek. TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nda Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kaymasının meydana geldiği maden ocağını işleten Anagold Madencilik'in yetkilileri dinlenecek.

Bu arada Dışişleri Komisyonu'nda uluslararası anlaşmalara yönelik 15 kanun teklifi görüşülecek.

İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından geçiş esnasında verilecek kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının belirlediği usul ve esaslar dahilinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Denizlerde kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler, belirlenen yükümlülüklere aykırı hareket etmeleri halinde ihlalin niteliğine göre 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezasına çarptırılacak.

Havacılık güvenlik tedbirleri, can ve mal güvenliğini sağlamak, hava araçlarına, havacılık tesislerine ve kişilere yönelik yasa dışı eylemleri önlemek amacıyla genel kolluğun gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından da yerine getirilecek.

Yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.

Salı ve çarşamba günleri, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbmm'de yoğun mesai başlıyor

Türkiye'den İsrail Dışişleri'ne tepki!

Tatilde vatandaşların en çok rağbet ettiği parklar belli oldu

Bakanlıktan 'yapay zekâ dolandırıcılığı' uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Külliye'de

Erdoğan Bahçeli görüşmesi 50 dakika sürdü

Erdoğan'dan Kurtulmuş'a ziyaret

445 zehir taciri paketlendi! İçişleri'nden 47 ilde dev Narkoçelik!

İmamoğlu'ndan TBB Başkanı olarak ilk etkinlik

İYİ Parti’li Özhan Öztürk'e Genel Merkez'de görev

TÜRKOĞLU; FIRAT'I ZİYARET RTTİ

Başkan Altay başarılı firmaları tebrik etti

Diital Mecralar 'dijital telif' gündemiyle toplandı

SpaceX'te Türksat 6A hazırlığı

Fırat Kalkanı'nda 7 terörist etkisiz!

T10X yılın otomobili seçildi