TBMM’de kritik internet yasası toplantısı başladı... Dijital Mecralar Komisyonu kritik yasa için 18'inci kez toplandı

TBMM’de kritik internet yasası toplantısı başladı... Dijital Mecralar Komisyonu kritik yasa için 18

TBMM’de kritik internet yasası toplantısı başladı... Dijital Mecralar Komisyonu kritik yasa için 18'inci kez toplandı

Mesut Demir'in genel başkanlığındaki İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yönetimi, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nun 18'inci toplantısına katılarak kanun teklifine yönelik önerilerini komisyon üyeleriyle paylaştı.

ANKARA (İGFA) - TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında bugün 18'inci toplantısını gerçekleştiriyor.

Komisyon üyeleri internet gazeteciliğini de içine alan "Basın Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifi"ne ilişkin görüş ve önerilerini dinlemeye başladı.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir ile birlikte Genel Başkanvekili Ümit Babacan ve Genel Başkan Yardımcısı Atalay Dinçer'in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, her fikirden insanları dinlemek, görüşlerini ve katkılarını almak için komisyonda her fikre açık olduklarını belirtti.

"Fikirlerimiz farklı olabilir ama burada milletin meclisinde her şey dile getirilmelidir" diyen Yayman,  meclise sunulan kanun teklifi konusunda tarihi bir komisyon olarak görevlendirildiklerini anımsattı.

Son 18 toplantıda dijital sosyal medya ağların temsilcileriyle buluştuklarını da anlatan Yayman, "Farklı sivil toplum kuruluşlarını da burada ağırladık. Özellikle sosyal ağlar meselesi, dünyadaki en önemli meselelerden biri haline gelmiş durumda. Avrupa Birliği müktesabatını örnek olarak ele aldık. Almanya, Fransa, Londra, Amerika'da ne gibi düzenlemeler yapıldıklarını dikkatli bir şekilde inceleyerek şekillendirdik" diye konuştu.

Komisyon üyeleri daha sonra İGF'nin de aralarında bulunduğu meslek örgütü temsilcilerini dinledi.  Teknolojinin hızla gelişimi ve internet ağının hemen hemen her noktaya ulaşmasıyla birlikte internet haberciliği büyük gelişim gösterdiğine dikkati çeken temsilciler, kanun teklifine yönelik önerilerini komisyon üyeleriyle paylaştı.

Bugünkü toplantı ardından söz konusu kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulması bekleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Darülaceze sakinlerinin İstanbul'da Boğaz keyfi

İETT saha denetimlerini arttırdı

Aslı Çoban: Halk dansları Z kuşağını kendine çekiyor

Enez Sultaniçe yatırımcıların radarında... 'Yerli Maldivler' Sultaniçe'de araziler değerleniyor

Türk moda endüstrisi 'Yeni Dünya' yolcusu

İstanbul Büyükşehir'den çocuklara ücretsiz yaz kursu

Bursa Teknik’te hafızayı tazeleyen panel

İstanbul'da 15 Temmuz'da toplu ulaşım ücretsiz

Ümit Özdağ: AKP-MHP-DEM ittifakının sonuna kadar karşısındayım

İBB'den Arnavutköy mavi göl açıklamasıı

Radar Türkiye kültürün buluşma noktası

LÖSEV’den gençlere makarna yapım atölyesi

Havuzdan sonra mayonuzu değiştirin! Enfeksiyon sebebi olabilir

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Türkiye’ye yılın ilk 5 ayında 4,7 milyar dolar yatırım