TBMM'de 'kentsel dönüşüm' mesaisi

TBMM

TBMM'de 'kentsel dönüşüm' mesaisi

TBMM Genel Kurulu'nda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

ANKARA (İGFA) - Haftalık çalışmasına 7 Kasım Salı günü başlayacak Genel Kurulda, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmeleri sürecek.

Teklife göre, riskli yapı tespiti Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya idarece resen yapılabilecek. Riskli yapıların yıktırılması için maliklere tek seferde 90 günden fazla olmamak üzere süre verilecek, yapıların tahliyesinin engellenmesi durumunda kolluk kuvveti marifetiyle tahliye yapılacak. Kentsel dönüşüm, maliklerin salt çoğunlukla aldığı karara istinaden yapılabilecek.

Teklifte, deprem bölgesinde yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili yargı süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik düzenleme de bulunuyor.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2024 bütçesinin görüşmelerine devam edilecek. Komisyonda, 7 Kasım Salı günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 8 Kasım Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı, 9 Kasım Perşembe günü Sağlık Bakanlığı, 10 Kasım Cuma günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri görüşülecek.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmelerine başlanması bekleniyor.

Salı ve Çarşamba günü, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbmm'de 'kentsel dönüşüm' mesaisi

Muş Belediyesi, Kar Yağışına Karşı Gece Gündüz Çalışıyor

Muş'ta Kar Yağışına Rağmen Kesintisiz Temizlik Çalışması

Muş'ta Kuyuya Düşen Köpek İtfaiye Ekiplerince Kurtarıldı

Muş Belediyesi, 6 Yaş ve Üzeri Çocuklar İçin Kayak Kursu Düzenleyecek

Hatice Kızmaz, Nevşehir Tarihinde İlk Halter SEM Sporcusu Unvanını Kazandı

Nevşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleşti

Nevşehir'de Özel İnsanlara Saç ve Sakal Bakımı Hizmeti Verildi

Uluslararası turizm acenteleri Çorum’u keşfediyor

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Otomotiv pazarı yılın ikinci yarısında yeni rekorları getirebilir

İstanbul Bakırköy sosyal dayanışmayı büyüttü

Salt Araştırma Fonları 2026 için son gün 16 Şubat

Gümüşhane Belediye Başkanı, Şephane Köyü Sakini İsmet Ayar'ın Cenaze Törenine Katıldı

Şuhut'ta Geleneksel Çocuk Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Berat Kandili Mesajı