TBMM'de 'kentsel dönüşüm' mesaisi

TBMM

TBMM'de 'kentsel dönüşüm' mesaisi

TBMM Genel Kurulu'nda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

ANKARA (İGFA) - Haftalık çalışmasına 7 Kasım Salı günü başlayacak Genel Kurulda, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmeleri sürecek.

Teklife göre, riskli yapı tespiti Kentsel Dönüşüm Başkanlığı veya idarece resen yapılabilecek. Riskli yapıların yıktırılması için maliklere tek seferde 90 günden fazla olmamak üzere süre verilecek, yapıların tahliyesinin engellenmesi durumunda kolluk kuvveti marifetiyle tahliye yapılacak. Kentsel dönüşüm, maliklerin salt çoğunlukla aldığı karara istinaden yapılabilecek.

Teklifte, deprem bölgesinde yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili yargı süreçlerinin hızlandırılmasına yönelik düzenleme de bulunuyor.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2024 bütçesinin görüşmelerine devam edilecek. Komisyonda, 7 Kasım Salı günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 8 Kasım Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı, 9 Kasım Perşembe günü Sağlık Bakanlığı, 10 Kasım Cuma günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri görüşülecek.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmelerine başlanması bekleniyor.

Salı ve Çarşamba günü, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları düzenlenecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbmm'de 'kentsel dönüşüm' mesaisi

Esenboğa Havalimanı Metro Hattı'nın İnşasına 2026'da Başlanacak

1907 Travel resmen Fenerbahçe Spor Kulübü'ne devredildi

Türk Deniz Ticaret Filosu Dünyada İlk 10'a Yükseldi

Türkiye kruvaziyer turizminde rekor yıl

Van Çevre Yolu'nun 28 Kilometrelik Bölümü Hizmete Açıldı

Gölbaşı Veri Merkezi ile Türkiye'nin Kritik Verileri Yerli Altyapıya Taşınıyor

Ankara-Niğde Otoyolu'na uluslararası ödül

Havalimanı Sayısı 60'a Ulaşacak, Yıllık Ortalama 1,4 Havalimanı Hizmete Alındı

Ankara-Niğde Otoyolu, Uluslararası Yol Federasyonu'ndan Finansman Ödülü Aldı

İstanbul Büyükşehir'den AB'ye demokrasi eleştirisi

PFDK'dan bahis cezaları yağmuru! 197 futbolcu ve 24 hakeme hak mahrumiyeti!

Ticaret Bakanlığı Yıl Sonu Alışverişlerine İlişkin Uyarılarda Bulundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2026 Bütçesi TBMM'de Onaylandı

Aralık Ayı SED Ödemesi 1,47 Milyar Lira Olarak Hesaplara Aktarıldı

Evde Bakım Yardımı Ödemeleri Başladı