TBMM'de CHP'li Gürer'den patatesli açıklama!

TBMM

TBMM'de CHP'li Gürer'den patatesli açıklama!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates fiyatlarındaki istikrarsızlığın üretici ve tüketici üzerinde olumsuz etkisini önlemek için planlı ve sürdürülebilir bir üretim modeliyle piyasayı düzenleyici önlemler alınması gerektiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - CHP'li Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, patatesin her iklimde yetişebilmesi, birim alanda yüksek verim sağlanması nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde üretildiğini ve tüketildiğini kaydetti.

Türkiye'nin de hemen her bölgesinde patates yetiştiğini ifade eden Milletvekili Gürer, Nisan ayında başlayan patates hasadının Aralık ayına kadar farklı bölgelerde devam ettiğini belirterek, üretiminin geçen yıl 5,5 milyon ton civarında gerçekleştiğini, bu yıl ise üretimin 6,5 milyon ton olmasının beklendiğini kaydetti. 

Üretici ve tüketici fiyatlarında en fazla dalgalanma gösteren ürünlerin başında patatesin geldiğini söyleyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Bu yıl küresel iklim değişikliği birden çok üründe olumsuz etki yaratmıştır. Bugünlerde başlayan kışlık patates hasadında tüccar düşük fiyat ile alım yapmak istemekte, fiyatlar maliyetin altında kalmaktadır. Patates fiyatlarındaki istikrarsızlığın üretici ve tüketici üzerinde olumsuz etkisini önlemek için planlı ve sürdürülebilir bir üretim modeliyle piyasayı düzenleyici önlemler alınmalı. Patates alımları kamu eliyle yapılmalıdır." diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Türk Polis Teşkilatı'ndan 10 Kasım Mesajı: 'Dalgalandığın Yerde Ne Korku Ne Keder'

Muş'ta İlkokul Öğrencilerine Trafik ve Güvenlik Eğitimi Verildi

Jandarma, Dijital Ebeveyn Rehberi'ni Yayımladı

Kocasinan'da İkili Toplama Sistemi ile 3,6 Milyon Kg Ambalaj Atığı Geri Kazandırıldı

Karatay Belediyespor, Halter ve Güreşte Türkiye Şampiyonluğu ile Bronz Madalyalar Kazandı

Haliliye'de Ramazan Etkinlikleri Coşku ve Dayanışma İçinde Geçiyor

Eyyübiye'de Kur'an Okumaya Başlayan Çocuklara Tablet ve Harçlık Sözü

İstanbul Bağcılar’daki kavgada 3 tutuklama

Uzmanı uyardı: Sahuru atlamayın, iftarı yavaş yapın

Selcen Çatlı’dan 'Çatlı' paylaşımı

YKS'ye hazırlıkta Ramazan ayı 'turbo' etkisi yapabilir!

Pendik'te Yayalar Kapalı Semt Pazarı Açıldı

İstanbul'da sahte savcı tutuklandı!

Çankırı'da İftar Çadırı ve Çocuk Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor

Aksaray Belediyesi, Moloz Atıklarına Karşı Denetim ve Uyarılarını Sıklaştırdı