TBMM maden kazalarını araştıracak

TBMM maden kazalarını araştıracak

TBMM maden kazalarını araştıracak

TBMM, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasıyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasına karar verdi.

ANKARA (İGFA) - TBMM Genel Kurulunda, grupların ortak önergeleriyle Amasra'daki maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.

Genel Kurulda, siyasi parti gruplarının, Amasra'daki maden kazasının araştırılmasına ilişkin önergeleri, birleştirilerek ele alındı.

Önerge üzerinde İYİ Parti grubu adına konuşan Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Taşkömürü İşletmelerinin toplam üretiminin Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 10'unu bile karşılamadığını belirterek, "O zaman demek ki üretimden vazgeçmemiz de mümkün değil. Zaten bu tür olayların arkasından hep şu olur; 'İşçi çıkaralım, fabrikaları kapatalım.' Öyle değil, inadına gerekli tedbirleri alalım ve üretime devam edelim" dedi.

Bu komisyonun, bu konuda son araştırma komisyonu olmasını dileyen Yaşar, devletin, bu alana, başta bu işletmelerin modernizasyonu dahil çok ciddi rakamlar ayırması gerektiğini belirtti.

MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, bu tür faciaların bir daha yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması amacıyla yapılacak tüm araştırmaları, soruşturmaları ve kurulacak komisyonların her türlü faaliyetlerini destekleyeceklerini söyledi. 

Amasra'daki maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan araştırma komisyonu 21 üyeden oluşacak. Komisyon üç ay boyunca çalışmalarını sürdürmesi kararlaştırıldı.

https://twitter.com/TBMMGenelKurulu/status/1582763521627914240

Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbmm maden kazalarını araştıracak

Keçiören Belediyesi, Başkent'in Çevre İlçelerinden Vatandaşları İftarda Ağırladı

Kepez'de Üç Mahalleye Sosyal Tesis Yatırımı

Alanya Belediyesi, 81 Yaşındaki Hüseyin Kocagöz'e Konteyner Ev Tahsis Etti

Psikolog Serdar Vatansever, Eyüpsultan'da Ebeveynlik Zorluklarını Masaya Yatırdı

Alanya'da En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması İçin Başvurular Başladı

Alanya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamlı Etkinliklerle Kutlanacak

Eyüpsultan Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Afet ve İlkyardım Eğitimi Düzenledi

Pamukkale Belediyespor, Liderliğini Korumak İçin KKTC Vakıflar SK ile Karşılaşıyor

Pamukkale'de Afet Hazırlık Seferberliği Başladı: 'Ben Hazırım' Diyenlere Ödül

İstanbul'daki öğretmen cinayetine Keşan'dan kitlesel ses

İstanbul Beylikdüzü'nde şehit aileleri ve gazilere vefa iftarı

Düzce'de motosiklet tıra arkadan çarptı: 1 yaralı

Bursa Nilüfer'de Deprem Simülasyon Merkezi 'eğitim mutfağı'na dönüştü

Atık su altyapısında sürdürülebilir işletme dönemi

Kağıtspor’da ortak hedef: Süper Lig