TBMM Başkanı Kurtulmuş'un ilk yurtdışı programı netleşti

TBMM Başkanı Kurtulmuş

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un ilk yurtdışı programı netleşti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan'a gerçekleştirecek.

ANKARA (İGFA) - TBMM Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş ve beraberindeki parlamento heyeti, 11 Temmuz Salı günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'yı, 12 Temmuz Çarşamba günü ise Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü ziyaret ederek baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

Ziyaretlerin ilk durağı Lefkoşa'da, Kıbrıs Türklerinin liderlerinden Dr. Fazıl Küçük ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabirlerini ziyaret edecek olan TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilecek. Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirecek. KKTC'de Boğaz Şehitliğini de ziyaret ederek çelenk bırakacak olan Kurtulmuş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'ni de ziyaret edecek.

Kurtulmuş ve parlamento heyeti akşam saatlerinde ise Lefkoşa'dan ayrılarak Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geçecek.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve parlamento heyeti, Bakü'de ilk olarak Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

Kurtulmuş, 12 Temmuz Çarşamba günü Bakü temasları kapsamında, Fahri Hıyaban'a giderek Haydar Aliyev'in Anıt Mezarına çelenk bırakacak, Şehitler Hıyabanı ve Türk Şehitliğini ziyaret edecek.

Kurtulmuş ve TBMM Heyeti, Azerbaycan Milli Meclis'inde Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Kurtulmuş, Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov ile de görüşecek, TÜRKPA Genel Sekreterlik Binasını ziyaret edecek.


Haber Kaynak : İGFA

Ticaret Bakanı Bolat: Ağustosta Cari Fazla Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Kocasinan'da Satranç Turnuvası: Geleceğin Liderleri Yetişiyor

Pakistanlı Bürokratlar Bağcılar Belediyesi'nde İncelemelerde Bulundu

Türkiye'de İkinci Çeyrekte 81,8 Milyar Dakika Telefon Görüşmesi Yapıldı

Mersin'de Kadın Çiftçilere Büyükşehir Desteği

Ardahan İl Jandarma Komutanlığı'ndan Emniyet Kemeri Uyarısı

Tepebaşı Belediyesi Özel Bireyleri Gezilerle Sosyal Hayata Kazandırıyor

Nilüfer Felsefe Buluşmaları'nda Kadın Hakları Felsefi Açıdan Ele Alındı

Ayyıldız Mahallesi 902 Ada İçi Düzenlemesi Onaylandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Aile Festivali'ni ziyaret etti

Vali Tuncay Akkoyun'un Dargeçit Taahhütleri Uygulamaya Konuluyor

9. Uluslararası Halk Dansları Festivali Side'de Sona Erdi

Kocasinan Belediyesi, Türkiye'de Kendi İmkânlarıyla Kentsel Dönüşüm Yapan İlk Belediye

2025 Yılı İlk 9 Ayda İhracat %4,1 Arttı, 27 İl 1 Milyar Doları Aştı

Şahinbey'de Filistin'e Destek İçin Yürüyüş Düzenlendi