TBMM Başkanı Kurtulmuş, The Washington Post'a konuştu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, The Washington Post

TBMM Başkanı Kurtulmuş, The Washington Post'a konuştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, The Washington Post gazetesine, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ile İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki insanlık dışı saldırıları karşısında takınılan tavrın, bir çifte standart ve ayrımcılık olduğunu, kabul edilemeyeceğini belirtti.

ANKARA (İGFA) - The Washington Post gazetesi, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile NATO’nun 75. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “NATO Parlamento Başkanları Zirvesi” kapsamında Washington’da yaptığı görüşmenin ilk kısmını yayımladı.

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre The Washington Post gazetesi yazarı Ishaan Tharoor, yazısında NATO’nun, Rusya-Ukrayna savaşı ile 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırıları karşısındaki tutumunun farklılığına işaret etti. 

Gazetede, bu ihtilaf karşısında Kurtulmuş’un yer alan değerlendirmesi şöyle oldu:

“Bu çok açık bir şekilde iki yüzlülük, bir çifte standart. Bu apaçık bir ayrımcılık. Filistinli kurbanları Ukraynalı kurbanlara eşit kabul etmezseniz, bu, insanlık içerisinde bir tür hiyerarşi kurmak istediğiniz anlamına gelir. Bu da kabul edilemez.”


Haber Kaynak : İGFA

Tarlaya 100 TL ve özür notu bıraktı!

Bu Cuma vizyonda yer alacak filmler belli oldu

Güneş yanığına dikkat!

105 yeni mobil göç aracı hizmette

İstanbul açık havada sporun adresi oldu

Sarıyer Kilyos atık su tünelleri kazı çalışmaları başladı

Türk savunma sanayi gücünü sergileyecek

TÜR SAY etkinliğiyle biyoçeşitlilik haritası çıkarıldı

Bursalı sanatseverler 9. Çalı Köy Filmleri Festivali’nde buluşacak  

Orta Koridor'da tarihi sefer

İnşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs 2025’te 2,84 milyar dolara yükseldi

ESA Lojistik, güvenli hizmetini tescilledi

İşverenler bu habere dikkat! Klima bakımı yasal bir zorunluluk

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda açılış 2026’da

Yaz sıcağında kedi ve köpek sağlığı için karışık besleme önerisi