GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

TBB 'savaşa hayır' dedi

TBB

TBB 'savaşa hayır' dedi

Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi ile taraflar arasında fiili çatışmaya dönüşen gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini belirten Türkiye Barolar Birliğe, "Savaşa hayır" dedi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Barolar Birliği, "Savaşa hayır" başlığıyla yaptıkları yazılı açıklamada, "Çatışma ve savaş süreçleri, olağan hukukun askıya alındığı, en büyük insan hakları ihlallerinin yaşandığı zaman dilimleridir. Dolayısı ile barışı sağlamak için adım atmak tüm insanlığın ortak görevidir" dedi.

Tanıklık etmekte olunan sürecin iki ülke arasındaki anlaşmazlıklarla sınırlı olmadığı ve bu çerçevede kalmayacağının kamuoyunun malumu olduğu belirtilen açıklamada, "Yaşanan gelişmelerin ülkemiz ve bölgemiz için siyasi, iktisadi ve sosyal sonuçları olacağı da öngörülmektedir. Bu bağlamda, gerek dünya uluslarının gerekse ülkemizin menfaatlerinin savaşsız ve çatışmasız bir ortamın sağlanmasıyla temin edilebileceği açıktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzyıl önce dile getirdiği 'Millet hayatı tehlikeye maruz kalmıyorsa savaş cinayettir' ve 'Yurtta barış dünyada barış' sözleri bugün bir kez daha anlam kazanmaktadır. Bu doğrultuda, savaşa karşı tüm dünyada barışın yanında olduğumuzu tekrar kamuoyunun bilgisine sunuyor ve uluslararası tüm aktörleri barışı sağlamak üzere adım atmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: tbb 'savaşa hayır' dedi

İstanbul Emniyeti 10 Nisan'ı çocuklarla kutladı

İstanbul ve Diyarbakır’da büyük uyuşturucu operasyonu: 7,1 milyon hap ele geçirildi

Melek Mossa kendine isim taktı

Hakan Altun'dan duygusal performans

Bursa'da 'Resimlerden Resim Beğen'diler

Ümit Özdağ'ın iddianamesi tutukluluğunun 78. gününde hazırlandı

Darüşşafaka sınavı bu yıl 25 Mayıs'ta yapılacak

Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi'ne Silivri'den mesaj

Ege Bölgesi yatırımcıların yeni gözdesi... Arsa fiyatları yükselişte

Müze ve ören yerlerinde 9 günde 1 milyonu aştık! Efes ve Göbeklitepe zirvede!

Sosyal Etki Zirvesi 2025'e geri sayım başladı

İklim Kanunu teklifine vekillerden eleştiri!

İstanbul Şişli’deki çift cinayette 'gereği yapıldı'! Şüpheliler yakalandı

İlk çeyrekte 45 milyon 'hava'dan seyahat etti!

Mudanya Belediye Başkanı'ndan Mahir Polat'a alkışlı destek