Tarım'da 'gıda okuryazarlığı' protokolü imzalandı

Tarım

Tarım'da 'gıda okuryazarlığı' protokolü imzalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) arasında gıda sektöründe bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve gıda okuryazarlığının artırılması amacıyla protokol imzalandı.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin gıda konusunu doğru okuyup kamusal denetim yapmalarının hem kaynak kaybını hem de spekülasyonları önleyeceğini bildirdi. Orman Genel Müdürlüğünde düzenlenen törene Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gümen ve Abdulkadir Polat ile TGDF Başkanı Demir Şarman katıldı.

Türkiye'deki gıda sektöründe bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi ve gıda okuryazarlığının artırılması için iş birliğini amaçlayan protokole Bakanlık adına Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber, TGDF adına Başkan Şarman imza attı.

Törende konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üretici, tüketici ve devletin her geçen gün hızla gelişen gıda konusunda iş birliği yapmalarının önemine değindi.  Buradaki en önemli hususun gıda okuryazarlığı olduğunu belirten Yumaklı, en büyük denetçinin tüketicinin kendisi olduğunun altını çizdi.

Tüketiciye doğru bilgiyi alabileceği ya da doğru bilgi edinebileceği her türlü hususu kendilerine sunmanın Bakanlığın görevi olduğuna işaret eden Bakan Yumaklı, “Tüketicilerimizin de bunları doğru okuyup kamusal denetimi yapabiliyor olmaları, bu anlamda doğruyu yanlışı çok net bir şekilde ayırabiliyor olmaları kaynak kaybının önüne geçecektir. Ayrıca birtakım konuların speküle edilmesini de önleyecektir. Ben bunu çok önemli buluyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Satılıkta Ayvalık, kiralıkta Çanakkale zirvede!

426 bin öğretmene ilkyardım bilinci

Pençe-Kilit'te 3 terörist etkisiz!

21 Haziran'da vizyona girecek filmler...

Havada Avrupa'nın üçüncüsüyüz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'siyaset' mesajı

DSİ su kaynaklarını verimli kullanıyor

e-imza'dan sonra 'e-mühür' yolda

Türk Kızılay'ın kurban kesimleri 19 ülkede sürüyor

İçişleri'nden üç günlük bilanço! Yaralılar 4 bini aştı!

DEVA Partisi heyeti, siyasi partilerle bayramlaştı

Yurtta bugün hava nasıl olacak? Orta Karadeniz ve Akdeniz'in Toroslar kesimi sağanak yağışlı

Pendik'te ticari taksi ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim ile görüştü

Bakan Özhaseki’den Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü mesajı