Sütçü İmam'ın İlk Kurşunu 106. Yılında Anılıyor

Sütçü İmam

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Sütçü İmam'ın 31 Ekim 1919'da attığı ilk kurşunun milli direnişin sembolü olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Sütçü İmam'ın 31 Ekim 1919'da işgalci askerlere karşı attığı ilk kurşunun 106. yıldönümünde mesaj yayımladı. Görgel, "Sütçü İmam'ın cesareti bugün hâlâ yüreklerimizde yankılanıyor. İlk kurşun, bağımsızlık sevdasının ve Maraşlı'nın hür yaşama iradesinin simgesidir" ifadelerini kullandı.

Tarihi Günün Anlamı

Kahramanmaraş'ın kurtuluş destanının ilk satırları 31 Ekim 1919'da yazıldı. Şehrin simge ismi Sütçü İmam, işgalci askerlere karşı ilk kurşunu bu tarihte ateşledi. 'İlk Kurşun'un atılışının üzerinden 106 yıl geçerken, Kahramanmaraş Millî Mücadele'nin öncü şehirlerinden biri olarak tarihe geçti.

Direnişin Kıvılcımı

"Maraş'tan Yükselen Direniş Ateşi Millî Mücadele'nin Kıvılcımı Oldu"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Sütçü İmam'ın Uzunoluk Hamamı önünde sergilediği cesur tavrın milli direnişin fitilini ateşlediğini vurguladı. Görgel, "Bugün Kahramanmaraş'ın onur ve direniş tarihine altın harflerle yazılmış bir günün 106. yıl dönümündeyiz. Sütçü İmam'ın attığı o ilk kurşun bir milletin yeniden ayağa kalkışının simgesidir" dedi.

Mirasın Sahiplenilmesi

Başkan Görgel, "Sütçü İmam'ın cesareti bugün hâlâ yüreklerimizde yankılanıyor. O gün Maraş'tan yükselen direniş ateşi, Anadolu'nun dört bir yanına umut oldu. Bizler bu mirasa sahip çıkmakla yükümlüyüz. Başta Sütçü İmam olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; onların izinden yürüyerek Kahramanmaraş'ı daha güçlü bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

İzmit Belediyesi'nin Halk Et Mobil Aracı Bugün Belediye Meydanı'nda

İzmit Belediyesi, Ebeveynlere Dijital Dünyada Çocuk Yetiştirme Konusunda Panel Düzenledi

İzmit'te Engelsiz Ebeveyn Akademisi'nde Bakım Sorumluluğunun Adil Paylaşımı Konuşuldu

Meram Belediye Başkanı Kavuş, Mevlana'nın Konya'nın Ruhu Olduğunu Belirtti

İzmit'te Halk Et Projesi ile Uygun Fiyatlı Et Satışları Devam Ediyor

İzmit Belediyesi, Dost Pati Yaşam Alanı'nın Enerji Altyapısını Tamamladı

İzmit'te 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi Kapsamında Öğrenciler İlk Derslerini Aldı

Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi'nin İlk Eğitim Grubu Sertifikalarını Aldı

Merkezefendi'de Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali Başlıyor

Meram'da Aile Kort Tenis Turnuvası Heyecanı Başlıyor

Belsa Otoparkı İhalesi İçin Başvurular Bugün Sona Eriyor

Kocasinan Belediyesi Kış Önlemlerini Tamamladı

Muğla'da AFAD'ın 16. Yıl Dönümü Afet Bilinci Etkinlikleriyle Kutlandı

Mersin'de Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı Gerçekleştirildi

Karatay Belediyespor'un Şampiyon Sporcuları Başkan Kılca'yı Ziyaret Etti