Spor ağrısı 24 saatten fazla sürmemeli

Spor ağrısı 24 saatten fazla sürmemeli

Spor ağrısı 24 saatten fazla sürmemeli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, 10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et Günü için spor yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında bilgi verdi.

İSTANBUL (İGFA) - Spor her zaman ve herkes için gerekli olsa da bilinçsizce yapılan her fiziksel aktivitenin çeşitli sakatlıklara zemin hazırlayabileceğini dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Semih Akı, sportif faaliyetlerin uygun yapılmadığı takdirde vücuda zarar vermesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İdeal yoğunluk, süre ve sıklıkta yapılmayan fiziksel aktiviteler, cerrahi operasyonlara neden olabilecek sakatlıklara bile yol açabildiğini ifade eden Prof. Dr. Akı, antrenman sonrası çalıştırılan bölgelerde ağrı olmasının doğal olduğunu belirtti. 

Spor ve egzersiz programının, iyi bir uzmanın önerdiği şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Semih Akı, “Egzersiz öncesi ısınma, sonrası soğuma hareketleri ihmal edilmemeli" dedi.  Kullanılacak spor aletlerinin vücuttaki hangi bölgeleri ve kas gruplarını çalıştıracağının bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Akı, "Bunun nedeni; kas gruplarına yönelik egzersiz programları ile solunum veya dolaşım sistemlerine yönelik egzersiz programlarının birbirinden oldukça farklı yöntem ve aktivitelere sahip olması. Yürüyüş, yüzme veya bisiklete binme gibi egzersizlerin haftada 4-5 gün, günde 30-60 dakika orta yoğunlukta yapılması sağlıklı ve formda kalmak için ideal sayılabilir” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: spor ağrısı 24 saatten fazla sürmemeli

Göktaş: Kadınların İş Hayatındaki Oranı 2028'de Yüzde 40'a Ulaşacak

Gri Koç Gökhan Müftüoğlu Şahinbey'de Öğrencilerle Buluştu

5G İhalesinden Hazineye 3,5 Milyar Dolarlık Katkı

Halk Ekmek fiyatı yarından itibaren 11 TL oluyor

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı'na Katıldı

Başkan Görgel, Türkoğlu Belediye Başkanı Karaca'nın Acısını Paylaştı

Çanakkale Belediyesi, Avrupa Seramik Rotası Genel Kurulu'na Katılacak

Keçiören'de atık pil toplama yarışmasının şampiyonu Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İlkokulu oldu

Çankırı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ilçemiz Ilgaz'da Gerçekleştirildi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Öğrencilerle Doğal Yaşam Merkezi'nde Bir Araya Geldi

Ticaret Bakanı Bolat, Etiyopya ve Libya ile mutabakat zaptı imzaladı

İzmit'te Alikahya Fatih Mahallesi'nde Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Siirt'te 15 Kilometrelik Yeni İmar Yolu Çalışmaları Başladı

İzmit'te Dünya Hayvanları Koruma Günü 41 Patifest ile kutlandı

Van'da Toplu Ulaşım Araçları Düzenli Temizleniyor