SPK’nın yeni yapılanması yeni dönemin kapısını açıyor

SPK’nın yeni yapılanması yeni dönemin kapısını açıyor

SPK’nın yeni yapılanması yeni dönemin kapısını açıyor

Sermaye piyasalarında yatırımcı profili, ürün çeşitliliği ve finansal hizmet sağlayıcıların yapısı son yıllarda köklü bir dönüşümden geçiyor.

İSTANBUL (İGFA) - Fintech, açık finans ve dijital varlık ekosistemindeki genişleme ile birlikte yatırımcıların beklentileri, erişilen ürün türleri ve finansal işlem davranışları hızla değişti. Bu dönüşüm, düzenleyici kurumların yapısal kapasitesinin güncellenmesini zorunlu hâle getirdi.

19 Kasım 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan SPK’nın yeni teşkilat yapılanması, finansal piyasalarda bu yeni dönemin ilk somut adımı niteliğinde değerlendiriliyor. Yeni yapılanma kapsamında daire başkanlıklarının sayısının artırılması, hizmet birimlerinin yeniden sınıflandırılması ve Finansal Teknolojiler Daire Başkanlığı’nın oluşturulması, geleneksel finans dünyasının ardından dijital finans ve kripto varlık tabanlı iş modellerinin de düzenleyici çerçevenin merkezine yerleştirildiğini gösteriyor.

Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı Şenol Vatansever düzenlemeyi şu ifadelerle değerlendirdi: “Bu yapılanma yalnızca SPK’nın iç organizasyonuna ilişkin teknik bir güncelleme değil. Türkiye’nin finansal gelecek perspektifine yönelik güçlü bir pozisyon alma hamlesidir. Dijital finans, tokenizasyon ve dağıtık defter teknolojileri finansal sisteme entegre olurken, regülasyonun bu dönüşümü yönetebilecek bir kapasiteye kavuşması kritik önem taşıyor.”


Haber Kaynak : İGFA

Düngürü Mevkii'ne Güneş Enerjili İki Yeni Sondaj Kuyusu Kuruldu

Güzelyurt'taki Tarihi Irmakta Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Gazikent'te Kapsamlı Sahada Ziyaret Gerçekleştirdi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 9 Mahallede Vatandaşlarla Buluştu

Şanlıurfa'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimleri Verildi

Beylikdüzü'nde Ramazan için yoğun mesai sürüyor

Bursa, Fethin 700. Yılında Heritage İstanbul Fuarı'nda Tanıtılacak

Aksaray İl Başkanı ve Milletvekili Güzelyurt Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Bursa'da Çiftçilere Fide ve Fidan Desteği Sürüyor

Düngürü Mevkii'nde Açılan İki Yeni Sondaj Kuyusu ile Su Temini Güçlendirildi

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi rakibi belli oldu

Bursa'da Tasavvuf Müziği ile Ramazan Ruhu Yaşandı

Bursa'da Kar Yağışına Karşı Büyükşehir Belediyesi Seferber Oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gönüllülerle İftarda Bir Araya Geldi

Bursa'da Ramazan Etkinlikleri Kapsamında Kestel'de İftar Programı Düzenlendi