Sosyal ve duygusal becerilere eğitsel bakış

Sosyal ve duygusal becerilere eğitsel bakış

Sosyal ve duygusal becerilere eğitsel bakış

Öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerinin değerlendirilmesinde ortak bakış açısı oluşturmak amacıyla düzenlenen çalıştay, Ankara'da Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, sosyal duygusal becerilerin değerlendirilmesi konusunda yapılan çalışmaların bu becerilerin vatandaşlık, ebeveynlik, gönüllülük ve girişimcilik gibi yetişkin rolleri için son derece önemli ve belirleyici olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin de ilk döngüsüne katıldığı OECD Sosyal ve Duygusal Beceriler Araştırması sonuçlarının da bu durumu desteklediğini kaydeden Aşkar, projenin, iş dünyasında üretim ve hizmet teknolojilerinin büyük bölümünde insan gücünün yerini yapay zekâya bıraktığı bir dönemde değişime uyum sağlayabilen, başkalarıyla uyumlu çalışabilen, olaylara farklı bakış açısıyla yaklaşabilen ve problemlere yaratıcı çözümler getirebilen bireylere yönelik ihtiyacın artışı ve COVID-19 salgını sonrasında öğrencilere sosyal ve duygusal yönden daha çok destek verilmesi gerekliliğinin ortaya çıkmasını göz önünde bulundurularak hazırlandığını söyledi.

Çalışmanın okullarda öğrencilerin sosyal ve duygusal becerilerinin değerlendirilmesi konusunda ortak bir bakış açısı oluşturulması konusunda önemli katkı vereceğini söyleyen Aşkar, becerilerde ortak bir bakış açısına sahip olmak bu konuda bir değerlendirme çerçevesinin geliştirilmesine, bu becerilerde çeşitli eksikleri olan öğrencilerimizin erken tespitine ve süreç içinde bir izleme ve telafi sisteminin kurulabilmesine imkân sağlayacağını kaydetti. 


Haber Kaynak : İGFA

Karabük'te İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Manisa Büyükşehir, Altı Nokta Körler Derneği'ni Ziyaret Etti

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı İkinci Birleşimi Duyuruldu

Kütahya Belediyesi Personeline Disiplin Mevzuatı Eğitimi Düzenlendi

Niğde'de Yarıyıl Tatili İçin Çocuk Tiyatroları Festivali Düzenleniyor

Halkbank Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Finali Denizli'de Oynandı

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Canver'i Ziyaret Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi 2026 Yol Haritasını Belirledi

Başkan Çetinkaya, Esnaf Ziyaretlerinde 'Gecemiz Gündüzümüz Karabük' Dedi

Çemişgezek'te Karne Şenliği: Çocuklar İçin Eğlence Dolu Etkinlik

Tesadüf 3 Resim Sergisi Kartal'da Sanatseverlerle Buluştu

Kepez'de 20 yıllık imar sorunu çözüldü, hak sahipleri tapularına kavuştu

Hurley, Çırçır Çocuk Etkinlik Merkezi'nde yeni yuvasına kavuştu

Kepez'de Yeni Yol Çalışması: Erenköy Mahallesi'nde Ulaşım Ağı Güçlendiriliyor

Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı ile Seyahat Süresi 2,5 Saate Düşecek