Sosyal medyada 'romantik oltacılar'a dikkat uyarısı

Sosyal medyada

Sosyal medyada 'romantik oltacılar'a dikkat uyarısı

Sosyal medya ve dating uygulamalarında aşkı arayanları hedefleyen romantik dolandırıcılara, geçtiğimiz yıl 280 milyon dolar kaptırıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Romantik dolandırıcılar, kurbanlarını para göndermeye, hassas bilgiler elde etmeye veya yüksek kaliteli ürünler satın almaya ikna etmek için birçok yöntem kullanır.

Bir FBI raporuna göre, kurbanlar geçtiğimiz yıl romantik dolandırıcılara 280 milyon dolardan fazla kaptırdı ve bu yıl mali kayıplar muhtemelen daha da artacak.

“Romantik dolandırıcılık kurbanları, yıkıcı mali kayıpların yanı sıra yüksek düzeyde duygusal problemler de yaşayabilirler.” diyen Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, aşkı internette arayanlara önerilerde bulundu.

Mali durumunuzu ve geçim kaynağınızı korumak için online platformlardan ve dating uygulamalarından tanıştığınız biriyle romantik bir ilişkiye başlamayı düşündüğünüzde tanıştığınız kişi, telefon numaranızı ve e-postanızı hızlı bir şekilde isterse dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Akkoyunlu, "Dolandırıcılar genellikle sizinle neden görüşemediklerini açıklamak için hikayeler uydurur. Genellikle size yurt dışında yaşadıklarını veya iş için seyahat ettiklerini söylerler. Adresinizi öğrenmek için size çiçek veya başka hediyeler göndermek gibi harika romantik jestler yapabilirler. Bunlara dikkat edin" dedi.

Akkoyunlu ayrıca, sürekli olması gerekenden daha yoğun ve sonsuz aşk ilan edebileceklerini de kaydederek, "Dolandırıcılar genellikle kişisel bir kriz yaşarlar ve onlara para veya ürün göndermeniz için size baskı yapmaya başlar. Reddedildiğinde, dolandırıcı fotoğraflarınızı veya konuştuklarınızı ifşa etmekle tehdit etmeye başlayabilir. Olumsuz bir durumla karşılaştığınızda, kişiyi hemen engelleyin ve platforma bildirin. Romantik bir dolandırıcının kurbanı olduğunuzdan şüpheleniyorsanız tüm iletişimi durdurun ancak polise iletebilmek için konuşmaların ve para transferlerinin kayıtlarını tutun" uyarısında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Yapay zekâ talebi artıracak... Yeni meslek grupları oluşacak

Telegram'dan siber suçlar yüzde 53 arttı!

Konteynerle geliştirme yapan işletmelerin yüzde 85'i siber saldırıya uğradı!

Yapay zekâda 'üretken' ilgi!

Wi-Fi ağlarda güvende kalmanın yolları

'Teknolojinin Lider 100leri' yetiştiriliyor

Futbolseverleri bekleyen teknolojik tehlikeye dikkat!

KEP kullanımı siber mağduriyetleri önlüyor

Yapay zekâ araçları para ve bilgi çalmak için kullanılıyor

Türk Telekom'dan 81 ilde WİFİ hizmeti

Çocuklarınızı internette yalnız bırakmayın! Onları nasıl koruyabilirsiniz?

Veri sızıntısına karşı yapılması gerekenler!

Sosyal medya hesabınızı kaptırmayın! Dikkat edilmesi gerekenler...

Kişisel yapay zeka asistanı artık Türkçe

‘TahtApp’ az gören çocuklara ışık oldu