Son bir haftada trafikte 475 bin araca/sürücüye işlem

Son bir haftada trafikte 475 bin araca/sürücüye işlem

Son bir haftada trafikte 475 bin araca/sürücüye işlem

Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerince 19-26 Eylül tarihlerinde 2 milyon 686 bin 321 aracın denetlendiğini duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toplamda 474 bin 317 araca ve sürücüye işlem yapıldığını kaydetti.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik ekiplerinin bir haftalık faaliyetlerini paylaşırken, 2024 yılının ilk 8 aylık döneminde 75 bin 451 motosiklet ve motorlu bisikletlerin  ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına karıştığını, kazaların yüzde 65,9'unda motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kusurlu olduğu tespit edildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerince 19-26 Eylül 2024 tarihleri arasında 2 milyon 686 bin 321 aracın denetlendiğini ve toplamda 474 bin 317 araca/sürücüye işlem yapıldığını kaydetti.

Motosikletlerin karıştıkları kazaların önlenmesi için trafik ekiplerinin yanı sıra Polis ve Jandarma Asayiş Motosikletli Timleri başta olmak üzere diğer birimlerince denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam edeceğini duyuran Bakan Yerlikaya, "Motosiklet kullanırken lütfen daha dikkatli olalım, tüm trafik kurallarına harfiyen uyalım ve sürüş esnasında kask ve koruyucu ekipman  kullanmayı ihmal etmeyelim" çağrısında bulundu.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1840257185462223175


Haber Kaynak : İGFA

Nevşehir Belediyesi'nde Geleneksel Gençlerle Sahur Buluşması Yoğun İlgi Gördü

Denizli Kent Konseyi, Engelliler ve Gençlik Meclisleri İftarda Buluştu

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Şuhut Belediye Başkanı Özaşkın, Sinanpaşa Güney Belediye Başkanı Erol Karabacak'ın Vefatı Dolayısıyla Başsağlığı Mesajı Yayımladı

Afyonkarahisar'da Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi

Denizli'de Türk Sanat Müziği Gecesi Düzenlenecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney'de 798 Üreticiye Gübre Desteği Sağladı

Kütahya'da Halk Günü Toplantıları ile Vatandaş Talepleri Dinleniyor

Kepez Belediyesi Yazarlık Atölyesi için Başvuru Dönemi Başladı

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, İlkokul Öğrencilerini Makamında Ağırladı

İBB'den Ankara'ya yerli ve milli araç

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, Eyüpsultan'da "Sınır Var Sinir Yok" Söyleşisinde Ebeveynlere Seslendi

Kepez'de Ramazan Sofraları Birlik ve Beraberliği Pekiştirdi

Keçiören'de Geleneksel Masallar Çocuklarla Buluştu

Âşıklar Kıraathanesi'nde Ramazan Buluşması Gerçekleşti