"Son Akşam Yemeği" şehit ailelerine özel yayımlandı

"Son Akşam Yemeği" şehit ailelerine özel yayımlandı

“Son Akşam Yemeği” filminin ilk özel gösterimi, vizyona girdiği gün, bu topraklar için canını ortaya koyan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz için düzenlendi.

İSTANBUL (İGFA) - Bu anlamlı buluşma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün iş birliğiyle “100 Yılın Genç 100’ü ile Sinemada Cumhuriyet” etkinliği çerçevesinde yapıldı.

28 Ekim 1923’te yaşananları özgün senaryosuyla ve etkileyici sinematografisiyle anlatan “Son Akşam Yemeği” filmini, vizyona girdiği ilk gün şehit yakınları ve gazilerimiz izledi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Şemsettin Yalçın ile ilgili genel müdürlüklerin yetkilileri de bu özel etkinlikte aileleri yalnız bırakmadı.  Bu anlamlı buluşma, Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün iş birliğiyle “100 Yılın Genç 100’ü ile Sinemada Cumhuriyet” etkinliği çerçevesinde yapıldı.

CineGenna Pictures Yönetim Kurulu Başkanı A. Selim Tuncer’in yapımcılığını üstlendiği ve Levent Onan’ın yönettiği “Son Akşam Yemeği” filmi, Cumhuriyetimizin 100. yılında 27 Ekim’de vizyona girdi. 

Sıcak ve samimi hikayesiyle günümüzden bir asır önce Cumhuriyetimizin ilan edilmesine 24 saat kala yaşananları beyazperdeye taşıyan filmde Engin Şenkan, Azra Aksu, Onur Tuna, Pelin Akil, Necip Memili, Aslı Tandoğan, Cemal Hünal, Yasemin Baştan, Mustafa Kırantepe, Nehir Gökdemir, Tuba Daştan rol alıyor. 


Haber Kaynak : İGFA

60. turda ilk etabı Simon Dehairs kazandı

İstanbul'da son durum: Bin 25 bina az hasarlı! Hasar-tespit sürüyor

Sakarya'da nehrin denizle buluştuğu noktada çalışmalar tam gaz

Uğur İbrahim Altay yeniden TDBB Başkanı seçildi

Başkan Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu üyesi oldu

Düzce'de otobüs yandı

'Saklı Kalanlar' günyüzüne çıktı

İstanbul’da 84 bin 626 öğrenci Bursluluk Sınavı’na girecek

11 afet bölgesinde 15 anaokulu açan Gülben Ergen projeyi tamamladı

Erzurum’da yatırım için araç takviyesi

Aybüke Albere’ye sahnede pasta sürprizi

Sendikadan deprem uyarısı

Hamdi Ulukaya’dan ABD’de 1,2 milyar dolarlık yeni dev tesis

Türkiye Kaykay Şampiyonası 1. Etap şampiyonu Berke Dikişçioğlu

İstanbul'un çatısı güzelleşiyor