Sivas ambulans helikopteri bekliyor!

Sivas ambulans helikopteri bekliyor!

Sivas ambulans helikopteri bekliyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yapılan görüşmeler sonrasında ambulans helikopter için söz alındığı ve ambulans helikopterin yeniden Sivas’ta olacağının açıklanmasına karşın, Bakan Koca’nın CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu’nun verdiği cevap kafaları karıştırdı.

ANKARA (İGFA) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; Türkiye’nin ikinci büyük yüzölçümüne sahip Sivas’a tahsis edilen ambulans helikopterin Kayseri’ye konuşlandığını ve Sivas’a sadece “destek vereceğini” bildirdi.

Sağlığın ertelenemez bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan ve Sivas’ın ambulans helikoptere ihtiyacı olduğunu belirten CHP’li Karasu, zaman yitirilmeden kente yeniden hizmet için verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP’li Ulaş Karasu, Sivas’ın en büyük ve dağınık yerleşime sahip olduğunu hatırlatarak, kentteki uzman doktor, personel ve sağlık malzeme yetersizliğinin yanı sıra uzak mesafeleri kısaltacak, organ nakli ve daha hızlı müdahale ile can kayıpları ve sakatlıkların önlenmesinde büyük önem taşıyan hava ambulans hizmetlerinin eksikliği konularını TBMM gündemine taşıdı.

Sivaslıların ambulans helikopterin tekrar aynı şekilde hizmet vermesini talep ederek, Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Karasu’nun önergesini Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yanıtladı.

HEKİM ATAMALARI YAPILIYOR

Bakan Koca, Karasu’nun sorularına verdiği yanıtta “Bakanlığımız insan gücü kaynaklarının unvan ve branşlarına göre illere ve il içinde birimlere dengeli dağılımının sağlanması amacıyla, sağlık personeline ihtiyacın en üst düzeyde olduğu ilden başlamak üzere optimum faydayı sağlayacak şekilde insan kaynağını planlaması yapmaktadır. Sivas ilimizde 112. DHY (Devlet Hizmeti Yükümlülüğü) kurası ile 190, 113. DHY kurası ile 19 ve açıktan atama ile 22 tabip ve uzman hekim ataması yapılmıştır” dedi.

EN GEÇ 15 GÜNDE RANDEVU VERİLİYOR

Sivas il genelindeki hastanelerde hekim çalışma cetvellerinin; hastane, hekim, vatandaş gereksinimlerine göre en erken aynı gün 2 saat sonrası ila en geç 15 gün aralığında randevu alınabilecek şekilde planlandığını ve bu planlama doğrultusunda sağlık hizmetinin sunulduğunu belirten Bakan Koca, “Tüm vatandaşlarımızın randevulu olup olmadıklarına bakılmaksızın muayene talepleri karşılanmakta, sağlık hizmetine erişimlerinde herhangi bir engel bulunmamaktadır” dedi.

HELİKOPTER KAYSERİ’YE KONUŞLU

Bakan Koca, ambulans helikopter ile ilgili de çarpıcı bir yanıt verdi. Daha önce Sivas’ta hizmet veren, ancak hizmeti sonlandırılan ambulans helikopterin, bazı siyasilerin de devreye girmesiyle yeniden Sivas’a kazandırılacağının kamuoyuna yansımasına rağmen, adeta bu gelişmenin tam tersi bir yanıt verdi. Bakan Koca, yanıtında şöyle dedi:

“Helikopter ambulans hizmeti, mevcut kaynakların etkin kullanımı dikkate alınarak oluşturulan ambulans helikopter bölgeleri aracılığı ile bağlı illere hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. Mevcut planlamada helikopter ambulanslar ülke genelini kapsayacak şekilde organize edilmiştir. Coğrafi durum dikkate alınarak oluşturulan bölge illerinden Kayseri ilinde konuşlu bulunan ambulans helikopter ile Sivas iline gerekli destek verilmektedir”


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: sivas ambulans helikopteri bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye: Kendi ettiniz, kendi buldunuz

Dilan-Engin Polat çift için Adli Tıp'tan rapor çıktı! Çektikleri video gündem olmuştu

İstanbul Beylikdüzü'nde Kültür ve Sanat etkinlikleri dolu dolu geçecek!

Kağıt bordro kullanımı iş davaları riskini artırıyor

Meta, +18 altı kullanıcıları için güvenliği genişletti! Instagram'da canlı yayın kısıtlaması

TUCSAP kapsamında Veteriner Hekimlere nekropsi setleri dağıtıldı

İstanbul Bakırköy'de ihtisas komisyonları belirlendi

İkinci elde yılın ilk artışı yaşandı!

Kruvaziyer endüstrisinin kitabı yazıldı!

İstanbul Emniyeti 10 Nisan'ı çocuklarla kutladı

İstanbul ve Diyarbakır’da büyük uyuşturucu operasyonu: 7,1 milyon hap ele geçirildi

Melek Mossa kendine isim taktı

Hakan Altun'dan duygusal performans

Bursa'da 'Resimlerden Resim Beğen'diler

Ümit Özdağ'ın iddianamesi tutukluluğunun 78. gününde hazırlandı