Şıngır Şıngır Beyoğlu kalpleri fethetti

Şıngır Şıngır Beyoğlu kalpleri fethetti

Şıngır Şıngır Beyoğlu kalpleri fethetti

Kültür ve Turizm Bakanlığının beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde, duayen tiyatrocu Ali Poyrazoğlu, festival için yazdığı “Şıngır Şıngır Beyoğlu” oyunu ile sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İSTANBUL (İGFA) - 1 Ekim’den bu yana 1000’den fazla etkinlikle süren Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, tiyatronun yaşayan efsanesi Ali Poyrazoğlu’nun tek kişilik doğaçlama oyunu ile doyumsuz bir gösteriye sahne oldu. Usta tiyatrocunun Beyoğlu Kültür Yolu Festivali için yazdığı oyunu, AKM Tiyatro Salonu’nda izleyicilerle buluştu. Ali Poyrazoğlu, kendi anılarıyla Beyoğlu’nu anlatırken, izleyicileri kâh güldürdü kâh hüzünlendirdi. Poyrazoğlu oyunun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Festival kapsamında İstanbul Devlet Opera ve Balesi de Miguel de Cervantes’in aynı ismi taşıyan romanından seçilmiş bazı bölümlerden esinlenilerek sahneye taşınan Don Kişot balesini, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda izleyicilerle buluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile eşi Pervin Ersoy’un da izlediği Don Kişot balesi, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Ayşem Sunal Savaşkurt tarafından sahneye konulan eserde, orkestrayı Murat Kodallı yönetti. Müziklerindeki melodi zenginliği, İspanyol kültürünün renkli ve heyecan verici etkisinin uyumlu birlikteliği ile klasik bale dünyasının pırıltı ve ihtişamını izleyicilere yaşatan eserin dekor tasarımı İsmail Dede’ye, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımı Önder Arık’a ait. 

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde gün boyu meydanlarda zeybekten kaşık oyunlarına, İbiş gösterisinden kukla tiyatrosuna pek çok farklı etkinlik de gerçekleştirildi. Şişhane Meydan Açık Hava Sahnesi’nde ise Burak Kut, sevenleriyle buluştu.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri'de Türkiye'nin İlk Ulusal ve Uluslararası Arama-Kurtarma Lojistik Üssü Kuruluyor

Kocasinan Belediyesi Dost Eli Projesi ile Ramazan'da Yardımları Artırdı

İran kaynaklı hava sahalarında kısıtlama... 15 uçuş divert etti, İstanbul’a yoğunluk arttı

Eyyübiye'de 'Sakar Şakir' Filmi Gerçek Oldu: Başkan Kuş, Veresiye Defterini Kiloyla Satın Aldı

Sınırda ve limanda dev operasyon! 828 milyon TL’lik 484 kilo uyuşturucu ele geçirildi

“Filler ve Karıncalar” ile Yaşar Kemal’e saygı duruşu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemiz ateş çemberine sürüklenmemeli

Pendik'te 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin Yıl Dönümü Anıldı

Van'da Ramazan Etkinlikleri Vanmall AVM'de Başlıyor

Mersin'de Üniversitelilere İş Deneyimi Fırsatı

Van'da Kar Mücadelesi: Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Kırsalda Yol Açıyor

Eurocities ve B40 Temsilcileri Türkiye Belediyeler Birliği'ni Ziyaret Etti

Mersin'de Binlerce Kişi Özgecan Aslan Meydanı'nda İftarda Buluştu

Mersin'de Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Hazırlıkları Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Spor A.Ş. Kız Hentbol Takımı İl Şampiyonu Oldu