GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Şile sahili 2 can aldı!

Şile sahili 2 can aldı!

Şile sahili 2 can aldı!

İstanbul'un Şile ilçesinde sahile yüzmeye gelen 37 kişilik kafileden 4 kişi boğulma tehlikesi yaşadı. 2 kişiyi arkadaşları kurtarırken, 2 kişi ise boğularak hayatını kaybetti.

Nurcan KIRCALI / İSTANBuL (İGFA) - Şile'de sahilde yüzmeye gelen 37 kişilik kafileden 4 kişi boğulma tehlikesi geçirdi, 2 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre sabah erken saatlerde Şile'de aralarında öğretmenlerin de bulunduğu yabancı uyruklu 37 kişilik kafile, Sultangazi'den otobüsle Kızılcaköy Sahili'ne geldi. Grup cankurtaranların henüz göreve başlamadıkları saatte denize girip yüzdükten bir süre sonra içlerinden 4 kişi boğulma tehlikesi yaşadı.

2 kişi, kafiledekilerin yardımıyla denizden çıkarılırken, bölgeye ihbar üzerine sahil güvenlik, Jandarma ve İtfaiye ekiplerine bağlı su altı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 36 yaşındaki Mohammad Alkanavi cesedine ulaşılırken, Enes Kabbani kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Cankurtaran eğitmeni Gürkan Çetiner, "Cankurtaran olmadığı bölgelerde denize girildiği zaman bu gibi sonuçlarla maalesef karşılaşılıyor. Sabah 07.00 sıralarında 30-35 kişilik bir kafile buraya geliyorlar ve direk denize giriyorlar. Deniz gerçekten çok tehlikeli. Oldukça yoğun dalgalı bir bölge. Maalesef bir kişinin cansız bedenine ulaşılıyor. Bir kişi biraz suyun üzerinde kalması sebebiyle oldukça açıkta, uzman kurtarma ekipleri tarafından alınıyor. Bir kişinin de tedavi altında olduğu söyleniyor. Sabahın erken saatlerinde girmiş olmaları tehlikeyi çağırıyor. Çünkü cankurtaranlar en azından plaj görevlileri, 09.00- 09.30'dan önce mesaiye başlamazlar. Şile bölgesinde büyük problemlerden bir tanesi sabahın erken saatlerinde ve gece saatlerinde denize girmek. Bildiğim kadarıyla Suriyeli öğretmen bir grup" dedi.

Olayla ilgili Sahil Güvenlik,İlçe Emniyet ve İlçe Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: şile sahili 2 can aldı!

TÜRKOĞLU; FIRAT'I ZİYARET RTTİ

Başkan Altay başarılı firmaları tebrik etti

Diital Mecralar 'dijital telif' gündemiyle toplandı

SpaceX'te Türksat 6A hazırlığı

Fırat Kalkanı'nda 7 terörist etkisiz!

T10X yılın otomobili seçildi

Trafiğe 233 bin taşıt daha eklendi... Gri renk tercihi...

Erdoğan Bahçeli ile görüşecek

9 aylık çalışma ile uluslararası kartel çökertildi!

Meteoroloji'den iki 'kuvvetli' uyarı

Özgür Özel: Tasarruf yok! İsrafa tüm hızla devam!

Tech Istanbul’da başvurular başladı

Mobil orman kontrol noktaları denetimde

Bakan Tekin, eğitim sendikalarıyla buluştu

Bursa'da Millet Partisi'nden BESAŞ zammına gelir önerisi!