Şiddete karşı KGK ile HEGEM işbirliği başlıyor

Şiddete karşı KGK ile HEGEM işbirliği başlıyor

Şiddete karşı KGK ile HEGEM işbirliği başlıyor

Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ile Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) arasında “İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi (2021-2030)” kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi (2021-2030) kapsamında, şu ana kadar KGK’nin yanısıra HEGEM vakfı ve 25 devlet üniversitesi ile de 10 artı 10’ar yıllık işbirliği protokolü imzalandı. Bu anlaşma ile birlikte ilk etapta 50 binden fazla akademisyen ve 2 milyon üniversite öğrencisi projeye dahil olmuş oldu.

İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi’ne katkı amacıyla protokol imzalayan Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Arabulucu Avukatlar Derneği’ne ek olarak KGK de projenin medya paydaşı oldu. Konseyin Ankara’daki Genel Merkez binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine HEGEM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adem Solak ve KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ile gazeteci ve STK yöneticisi konuklar katılım gösterdi.

Proje kapsamında 7 bölgede 25 devlet üniversitesi yerleşkelerinde "Sosyal Arabuluculuk Koordinatörlüğü" kurularak aktivite başlatılacak. Proje sürecinde ülke düzeyinde akademisyenler ve diğer katılımcılar ekseninde iki yılda on binlerce ve on yılda yüzbinlerce sosyal arabulucu yetişmiş olacak. Bu proje Türkiye hatta dünyada sosyal arabuluculuk yapılanmasının en özgün ve güçlü örneği olarak tanımlanmakta.

ŞİDDETLE MÜCADELEDE MEDYA ÇOK ÖNEMLİ

Proje eğitimlerinin Vakıf, Üniversite ve ilgili Bakanlıklar iş birliği ile Şubat ayından itibaren 25 pilot ilde başlayacağını ifade eden HEGEM Yönetim Kurullu Başkanı Adem Solak,  "Proje şiddetle sivil mücadele ve sosyal arabuluculuk bağlamında dünyada model olarak kabul görecek özgün bir çalışmadır. Ülkemizde bu projeyi hayata geçirecek ve inşallah güzel sonuçlarını alacağız. 10 yıl devam edecek proje çalışmalarımıza elbet bundan sonra katkı sağlayacak birçok kurum ve kuruluş olacak. Şiddetle mücadele noktasında medyanın önemi çok büyük. Bu bağlamda proje protokolü imzalayarak her türlü desteklerini vereceklerini belirten KGK ailesine şahsım vakfım ve proje paydaşları olarak çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandım. 

81 İLDE ÇOCUK HAKLARI İZLEME KOMİSYONLARI KURULACAK

İnsan Hakları, Şiddetle Sivil Mücadele ve Sosyal Arabuluculuk Projesi 11.Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı hedefleri içinde en yaygın ve etkili olabilecek özellikte. Proje kapsamında 81 ilde "Çocuk Hakları İzleme Komisyonları" kurulacak, bu komisyonlarda akademisyenler, emekli müfettişler ve yerel basının temsilcileri ve ilgili STK temsilcileri yer alacak. İllerde çocuk aile önleyici rehberlik-koruyucu ve hukuk ve onarıcı adalet özellikli yerel projeler bu çalışmalarla ortaya konan yapılanma ve sistematik gerçekliği ile şekillenecek.


Haber Kaynak : İGFA

Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

Sanatseverler İstanbul’un önemli müzeleriyle buluştu

İshak Paşa vefatının 538. yılında dualarla anıldı

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!

Sakarya’nın gastronomi kimliğini Etnospor’da dünya tanıyor

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor