Sıcak havalar astım hastalarının kâbusu

Sıcak havalar astım hastalarının kâbusu

Sıcak havalar astım hastalarının kâbusu

Uzmanlar son günlerde ülke genelinde hâkim olan nemli ve sıcak havaların, spesifik olarak astım hastalığı başta olmak üzere solunum yolu rahatsızlıklarına sahip hastalar adına oldukça risk taşıdığını ve dikkat edilmesi gereken önemli noktalar olduğunu kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) - Yurt genelinde artış gösteren nemin ve sıcak havaların astımı olan hastalar açısından hayat kalitesini etkilediğini ve astım ataklarının artış göstermesine sebebiyet veriyor.

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Alerjisi ve İmmünoloji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, astımı olan hastaların polen filtreli klimanın olduğu ortamlarda bulunmalarının daha uygun olacağını belirterek, "Nemli ve sıcak havaların olduğu zamanlarda astımı olan hastalar dış mekân aktivitelerinden mümkün olduğunca kaçınmalıdır. Dışarıda koşu gibi sporlar yapmamaları uygundur ve hava sıcaklığının en yüksek olduğu saat aralıklarında klimadan faydalanmalarında fayda vardır" uyarılarında bulundu.

NEM, ISI VE DUMAN ÜÇLÜSÜ ASTIMI TETİKLİYOR!

"Nemin hissedilmesi havanın ağırlaşmasına neden olur" diyen Prof. Dr. Akçay, "Bu durum ise küf, polen, ev içi akarların çoğalmasına ve akciğere hapsolan maddelerin fazlalaşmasını beraberinde getirir. Öte yandan astım hastaları sıcak havalarda ısının artmasından kaynaklı olarak nefes almakta zorluk çeker ve bu durum solunum yolunda oluşacak astım semptomlarını tetikleyebilir" diye konuştu.

Akçay, astım hastalığına dair korunma pratiğini içeren bir seyir oluşturulması, tetikleyici noktaların önlenmesi ve reçete edilen astım ilaçlarının düzenli alındığından emin olunması oldukça kritik noktalar olduğunu söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Omurganız yılların altında ezilmesin!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nden Mekke'den kentsel dönüşüm

Boğaziçi Film Festivali'nde 31 yapım seyirciyle buluşacak

Enfeksiyonlarına karşı en etkili kalkan!

Drift sezon finali İstanbul Park'ta

Manisa'da Geniş Çaplı Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şuhut Belediye Başkanı'na Ziyaret

Gümüşhane Belediye Başkanı, Ayşe Alkaç'ı Ebediyete Uğurladı ve Sima Perde Mağazası Açılışına Katıldı

Muş Belediyesi 4 Noktaya Üstü Kapalı Durak Yerleştirdi

Türkiye-Afrika ilişkilerini güçlendirecek zirve İstanbul’da

Akyamaç'ta 2. Alıç Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Atık Su Arıtma Tesisinde İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı'na Katıldı

Ardahan'da 'Serhat'ın Çocukları' Projesi Kapsamında Jimnastik Kursu Ziyareti

Balkan Güreş Şampiyonu Mehmet Esat Dedeoğlu Şanlıurfa'da Coşkuyla Karşılandı