Selin oluşturduğu hasarlar azaltılacak... Sele karşı dip tarama!

Selin oluşturduğu hasarlar azaltılacak... Sele karşı dip tarama!

Selin oluşturduğu hasarlar azaltılacak... Sele karşı dip tarama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığa bağlı 38 deniz aracıyla özellikle dere ağızlarında oluşan tıkanmaların önüne geçildiğini ve tarama çalışmalarının aralıksız sürdürdüğünü açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye kıyılarında yapılan dip tarama çalışmalarının sel zararlarının en aza indirilmesinde dere ağızlarının açık tutulması hayati önem taşıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm ülke kıyılarında sürdürülen çalışmaların son aylarda İstanbul, İzmir, Trabzon, Yalova, Zonguldak ve Hatay illerinde yoğunlaştığına dikkati çekti.

Bakan Uraloğlu, sel kaynaklı oluşan kum birikintileriyle balıkçı barınaklarının kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Dere ağızlarının kapanmasının önüne geçilerek, sel zararını en aza indirmek için açık tutmaya çalışıyoruz. Liman ve tersanelerde kapasite artışlarına cevap verebilmek için yüksek tonajlı gemilerin tersane ve limanlara giriş ve çıkışlarını sağlayabilmek için su derinliğini uygun derinlikte tutuyoruz" dedi.

Yıllık ortalama 1 milyon metreküplük dip tarama çalışmalarının hedeflendiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, "“Balıkçı barınakları, dere ağzı taramaları, limanlar ve tersaneler de olmak üzere yıllık ortalama 1 milyon metreküp tarama faaliyeti yapacağız. Şu anda Zonguldak Limanı içerisinde eksi -6 metreden başlayan derinlikler, tarama sonrasında -9 metreye kadar düşürülecek. Yaklaşık 200 bin metreküp dip tarama yapılması planlanıyor. İlerleyen süreçte tarama faaliyetine 1000 metreküplük taşıma ve aynı zamanda tarama yapabilen deniz araçları da eklenecek." diye konuştu.

“Balıkçı barınakları için barınak içerisinde kum birikintilerinin oluştuğuna dikkati çeken Bakan Uraloğlu, "Bu kum birikmesi denizi sığlaştırdığı için kullanılamaz hale geliyor. Barınakları kullanılabilir hale getiriyoruz. Dere ağızları, sellerden kaynaklı tıkandığı için, sel zararını en aza indirmek amacıyla dere ağızlarını açık tutmaya çalışıyoruz. Limanlar ve tersanelerde gemi boyutları, liman kapasiteleri arttığı için bu kapasiteye cevap verebilmek amacıyla yüksek tonajlı gemileri, tersane ve limanlara alabilmek veya girişlerini sağlayabilmek için su derinliğini bu vasıtalara uygun derinlikte tutuyoruz." dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Keçiören’de ‘Sese Güç Ver’ Projesiyle Engelli Bireyler Sanatla Buluştu

Kepez Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde özel bir konser düzenleyecek

Keçiören Belediyesi, Başkent'in Çevre İlçelerinden Vatandaşları İftarda Ağırladı

Kepez'de Üç Mahalleye Sosyal Tesis Yatırımı

Alanya Belediyesi, 81 Yaşındaki Hüseyin Kocagöz'e Konteyner Ev Tahsis Etti

Psikolog Serdar Vatansever, Eyüpsultan'da Ebeveynlik Zorluklarını Masaya Yatırdı

Alanya'da En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması İçin Başvurular Başladı

Alanya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamlı Etkinliklerle Kutlanacak

Eyüpsultan Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Afet ve İlkyardım Eğitimi Düzenledi

Pamukkale Belediyespor, Liderliğini Korumak İçin KKTC Vakıflar SK ile Karşılaşıyor

Pamukkale'de Afet Hazırlık Seferberliği Başladı: 'Ben Hazırım' Diyenlere Ödül

İstanbul'daki öğretmen cinayetine Keşan'dan kitlesel ses

İstanbul Beylikdüzü'nde şehit aileleri ve gazilere vefa iftarı

Düzce'de motosiklet tıra arkadan çarptı: 1 yaralı

Bursa Nilüfer'de Deprem Simülasyon Merkezi 'eğitim mutfağı'na dönüştü