Şehit yakınları ve gazilere 12,4 milyon TL ödeme

Şehit yakınları ve gazilere 12,4 milyon TL ödeme

Şehit yakınları ve gazilere 12,4 milyon TL ödeme

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına Eylül 2023’te 12,4 Milyon TL yatırdı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmtler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Vakıf tarafından Eylül 2023 ödemesi olarak 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine toplam 11,9 Milyon TL, Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahiplerine toplam 503,5 Bin TL olmak üzere toplamda hak sahiplerine 12,4 Milyon TL ödendiği açıklandı.

Şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla 13 Temmuz 2019’da kurulan ve Mütevelli Heyeti Başkanlığını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yürüttüğü Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, hak sahiplerine ödeme yapıyor.

15 Temmuz darbe girişimi ile İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınlarına aylık maddi destek sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı aracılığıyla toplam 3 bin 82 kişiye ödeme yapılıyor.

Hatırlanacağı gibi Vakıf kurulduğu günden bu yana tüm hak sahiplerine toplam 367,4 Milyon TL destek sağladı. Vakfın banka hesaplarında ise 1 Eylül 2023 itibarıyla toplamda 204,8 Milyon TL bulunuyor.


Haber Kaynak : İGFA

Seatrade Cruise Global'de Türkiye’yi tanıttılar

ABD'deki Türk akademisyenden öğrencilere tavsiye

TİDER’in 5. Gıda Bankacılığı Zirvesi İstanbul’da düzenlendi

OGM Orman Okulları çocukları doğa ile buluşturuyor

New York’ta İmamoğlu'nun tutukluluğuna protesto

'Eş zamanlı üçlü pist' devreye giriyor

İstanbul soruşturmasındaki 14 tutuklu farklı cezaevlerine nakledildi

İznik’in tarihi zenginliği Bursa Kitap Fuarı'nda konuşuldu

Singapur Kruvaziyer Limanı’nda yenileme başladı

Küresel savaş ekonomiyi pozitif ayrıştıracak... Enflasyon yıl sonunda yüzde 27,5 yerine 29,5'e gerileyecek

Sabancı Gençlik Seferberliği’ne Davos’tan ödül

Aybüke Albere İstanbul’da sahneyi salladı

İstanbul Bakırköy'de 'Köy Enstitüleri' konuşuldu

İzmir'de engelleri dansla kaldırdılar

Navigasyon tembelleştiriyor mu?