Seçim takvimi Nisan'da nasıl işleyecek?

Seçim takvimi Nisan

Seçim takvimi Nisan'da nasıl işleyecek?

Siyasi partilerin bugün milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunmalarının ardından Kurul listeleri incelemeye başlayacak. Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvuru süresi de bugün doluyor.

ANKARA (İGFA) - YSK'da Nisan ayı seçim takvimi nasıl işleyecek?

10 Nisan'da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre seçmenlerden hayatını kaybetmiş olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılanların Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nce işlenmesi tamamlanacak.

12 Nisan'da yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek.

19 Nisan'da seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak. Siyasi partilerden, sandık kurulunda görev alacak olan üye listelerinin ilçe seçim kurulu başkanlığına verilmesi istenilecek.

YSK milletvekili kesin aday listelerini, seçim çevreleri itibarıyla ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.

27 Nisan'da gümrük kapıları ile yurt dışında oy verme işlemi başlayacak.


Haber Kaynak : İGFA

Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret

Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak

60 yıllık tutku için geri sayım... 3 Türk takımı da yarışacak

Caracal Robotics takımına Rumeli Türklerinden anlamlı destek

Çay topraklarına can suyu... Rize, Trabzon ve Artvin'de çay bahçelerinde verim arttı

İklim dengesizliğine yeni umut! Aronya -40'a direnç gösteriyor!

İstanbul Beylikdüzü’ndeki atıklar Hatay’a nefes oldu

Kent Lokantası ve Halk Mandıra Salihlililerin hizmetinde

ATP GreenX, 10. İstanbul Karbon Zirvesi'nin altın sponsoru oldu

Sırrı Süreyya Önder'in hayati tehlikesi sürüyor! Aort damarı yırtılması nedir?

2. Uluslararası Kapanca Sokak Festivali için hazırlıklar başladı

MEB'den uluslararası konferans hazırlığı

İstanbul'da Bakırköy’ün parkları yaza hazır

Türkiye’de konut satışları yüzde 5,1 arttı... Yabancılara satışlar düştü!

Manisa Salihli'de don zararı için önlemler konuşuldu