Sazova Parkı'nda Kavakların Yerini Çınarlar Alıyor

Sazova Parkı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda ömrünü tamamlayan kavak ağaçlarını, uzun ömürlü çınar ağaçlarıyla değiştiriyor. Çalışma, parkın güvenliğini artırmayı ve gelecek nesillere daha yeşil bir alan

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda doğayla uyumlu ve sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, parkın yeşil dokusunu güçlendirecek önemli bir ağaçlandırma çalışmasına imza attı. Kent estetiğini korumayı ve doğal yaşam dengesini gözetmeyi hedefleyen çalışmalar kapsamında parkta bulunan kavak ağaçlarının yerini uzun ömürlü çınar ağaçları almaya başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar doğrultusunda, parkın ana aksında ve yaya yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde yer alan, ekolojik ömrünü tamamlayan kavak ağaçları güvenlik önceliği gözetilerek alandan kaldırılıyor. Zamanla yaşlanmaya bağlı kuruma ve yapısal bozulmalar gösteren ağaçların kontrollü şekilde sökülmesiyle hem parkı ziyaret eden vatandaşların güvenliğinin artırılması hem de parkın doğal dengesinin korunması amaçlanıyor.

Yeni Doku: Anıt Ağaçlar Hedefleniyor

Gerçekleştirilen seyreltme çalışmalarının ardından, kaldırılan ağaçların yerine polen üretmeyen ve uzun yıllar yaşayabilen çınar ağaçlarının dikimine başlandı. Parkın bitkisel çeşitliliği, görsel bütünlüğü ve peyzaj karakteri dikkate alınarak planlanan yeni ağaçlandırma çalışmaları kademeli olarak gerçekleştiriliyor. Bu sayede önümüzdeki yıllarda anıt ağaç niteliği taşıyabilecek güçlü, sağlıklı ve estetik bir ağaç dokusunun oluşması hedefleniyor.

Gelecek Nesillere Yeşil Miras

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, parkın doğal yapısını koruyarak gelecek nesillere daha yeşil ve sağlıklı bir yaşam alanı bırakmayı amaçladıklarını belirterek çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca belediye ekipleri süreç boyunca oluşabilecek geçici rahatsızlıklar nedeniyle vatandaşların anlayışına teşekkür etti.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Samsun'da Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Buluşturuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gençlerle 90’lar Sokak Oyunlarında Buluştu

Erciyes Kayak Merkezi'ne 1 Milyar TL'lik Yeni Yol ve 2.500 Araçlık Otopark Müjdesi

Ağrı’da yasa dışı bahis operasyonu

Ankara'da Dünya Böbrek Günü'nde Sağlık Taraması Yapıldı

Almanya'dan Sendika Temsilcileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Eskişehir'de Öğrencilerin Anma Talebine Belediyeden Çiçek Desteği

Sazova Parkı'nda Kavakların Yerini Çınarlar Alıyor

ELMALILI HAMDİ YAZIR CAMİİ İBADETE AÇILDI

İNANÇ TEMSİLCİLERİ İLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Eskişehir Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıl Dönümünde Konser Verdi

Demre'de Ramazan Ayı Büyük Ziyaretleri

Konya'da Siyer Sergisi Ramazan'da Yoğun İlgi Görüyor

Demre Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Kahramanı Cevat Paşa, Vefatının 88. Yılında Törenle Anıldı