Savunmanın yeni vurucu gücü: Kuzgun... Testi başarıyla geçti

Savunmanın yeni vurucu gücü: Kuzgun... Testi başarıyla geçti

Savunmanın yeni vurucu gücü: Kuzgun... Testi başarıyla geçti

Türkiye'nin yeni vurucu gücü 'Kuzgun' seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışı başarılı şekilde tamamlandı.

ANKARA (İGFA) - Türk savunma sanayii, milli hedefler doğrultusunda güçlenerek, teknolojik bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerlerken yeni gelişmeyi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün duyurdu.

Prof. Dr. Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, MARLIN (ASUW) insansız deniz aracından KUZGUN (KY) seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışına ilişkin görüntüleri paylaşarak, bu atışı, teknoloji ve savunma alanında ulaşılan kabiliyetlerinin en somut örneklerinden biri olarak gösterdi.  

https://twitter.com/halukgorgun/status/1841057754993029524

"Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyun değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça ortaya koyuyor" diyen Prof. Dr. Haluk Görgün, paylaşımında, "Dünyada eşi benzeri olmayan bu yetenekle, Türkiye savunma sanayiindeki yetkinliklerini artırarak, teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha ispat etti. ASELSAN, SEFİNE Tersanesi ve TÜBİTAK SAGE'nin iş birliğiyle elde edilen bu başarı, yalnızca bir kilometre taşı! Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı için hep birlikte çalışarak daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye’nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm mühendislerimize ve uzmanlarımıza sonsuz teşekkürler. Birlikte başardık, birlikte güçlüyüz!" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu... 1,4 milyon hap ele geçirildi

İstanbul Maltepe’de “Ramazan Bayramı” denetimi

Cumhuriyet tarihçisi İlber Ortaylı vefat etti

Reklam dünyasının duayeni Alinur Velidedeoğlu hayatını kaybetti

Bakan Göktaş, BM'de Türk Devletleri Teşkilatı Adına Ortak Beyan Sunulduğunu Açıkladı

Cerrahpaşa’ya depreme dayanıklı yeni kampüs geliyor... Modern sağlık kampüsüne ilk temel atıldı

HSK, Yargıtay Üyeliğine 8 İsim Seçti

PFDK’dan Kayserispor-Trabzonspor maçına ceza yağdı

Bandırma Küçük Sanayi Sitesi'nde Esnaf ve Oda Başkanları İftarda Buluştu

Adalet Bakanı Gürlek, Ticaret Mahkemelerinde İhtisaslaşma Getirildiğini Açıkladı

Sıfır araç fiyatlarında artış beklentisi! Jeopolitik riskler otomotiv sektörünü etkileyebilir

Balıkesir'de Yerel Üreticileri Destekleyen 'Ondan Yerel Market' Açıldı

Gemi adamlarının günlük iaşeleri 430 TL oldu

Bandırma'da Budama, Ot Mücadelesi ve Yaya Geçidi Çalışmaları Sürüyor

Göktaş, BM Kadının Statüsü Komisyonu'nda İsveç, Moldova ve Gambiyalı Bakanlarla Görüştü