Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Savunma Sanayi iftiraları rakamlarla çürüttü!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), BAYKAR teknolojiye atılan iftiralara yönelik yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları rakamlarla çürüttü.

ANKARA (İGFA) - Savunma Sanayi Başkanlığı'nın sektöre yöenlik çeşitli finansal teşvik, hibe ve destek programları olduğunu belirteek, bugüne değin 500'ü aşkın firmaya ve 400'ü aşkın tedarik projesine 6 Milyar TL'ye yakın hibe ve proje desteği sağlandığını açıkladı.

BAYKAR'ın, bugüne dek yukarıda anılan finansal teşvik, hibe ve destek programlarından hiçbirisine başvurusunun bulunmadığının altını çizen SSB, herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan da faydalanmadığını kaydetti. 

Yazılı yapılan açıklamada Türk savunma sanayinin 12 Milyar doları aşkın sektör cirosu, 2 Milyar Doları aşkın Ar-Ge harcaması, 850'yi aşkın projesi ve 90 Milyar dolarlık proje hacmi ile bu kutsal ve hayati amaç için çalışmalarını yürüttüğüne vurgu yapıldı.

Gösterilen büyük başarı karşısında sektörün nezdinde faaliyet gösteren şirketleri direkt ya da dolaylı olarak hedef alan, başkanlığımızı ve sektörümüzü töhmet altında bırakan dezenformasyon maksadı ile uzun zamandır üretilen içerikleri üzülerek takip ettiklerini belirten SSB, yazılı açıklamada, her gün yeni ihracat rekorları kıran Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlayan sektörün önemli kuruluşlarından BAYKAR'a yönelik yürütülen art niyeti gördüklerini ifade ederek, Türk savunma sanayinin gündelik siyasete malzeme edilmeyecek kadar önemli bir devlet ve beka meselesi olduğunun altını çizdi.


Haber Kaynak : İGFA

Tepebaşı Belediyesi Personeline Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri

Odunpazarı Belediyesi, LGS'ye Hazırlanan Öğrenciler İçin Gerçek Sınav Deneyimi Düzenledi

Nilüfer Belediyespor Eker, Aydın'ı Zorlu Mücadelede 3-2 Mağlup Etti

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İstanbul Ordu Günleri'nde Hemşehrileriyle Bir Araya Geldi

Şahinbey Belediyespor Sporcusu Ceren Ağdoğan, Bükreş'te Altın Madalya Kazandı

Nilüfer Belediyesi Mesleki Eğitim Programlarını Başlatıyor

Odunpazarı Belediyesi, Hizmet Binalarında Su Tüketimini Azaltmayı Hedefliyor

Muratpaşa'da Yaşlı Evlerinde Kuşaklar Arası Empati Atölyesi Düzenlendi

TURYİD: Servis ücreti kaldırılmıyor, gönüllü bahşiş sistemi geliyor

Mersin'de Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: MERCEK'te Kayıtlar Başladı

Şahinbey'de Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürün Satışına Sıkı Denetim

Samsun'a 100 Yeni Ambulans Geliyor

Yeşilyurt Belediyesi, 'Önem' Projesi Kapsamında Çocuk Şenliği Düzenledi

Gaziantep’te Galle Park’a Uluslararası Yeşil Bayrak Ödülü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tüm çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyor