SASKİ 2025 Yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

SASKİ 2025 Yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

SASKİ'nin 2026 bütçesi 10 milyar 325 milyon lira olarak açıklandı. Toplantıda su ve atık su altyapısına yönelik önemli projeler ve yatırımlar değerlendirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü'nün 2025 Yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2025 yılı yatırım programı detaylı şekilde anlatılırken, SASKİ'nin 2026 bütçesi 10 milyar 325 milyon lira olarak açıklandı.

Stratejik Projeler ve Yatırımlar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada SASKİ ekipleriyle şehrin su, atık su ve çevre altyapısının geleceğini şekillendiren stratejik projelere imza attıklarını belirtti. Doğan, 200.000 m3/gün kapasiteli Selahattin Eren İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin ikinci kademe inşaatının hızla devam ettiğini, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük içme suyu ve atık su laboratuvarı ile bölgenin en büyük kapalı ambar tesisini şehre kazandıracaklarını ifade etti. 2026 yılında Salıpazarı Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatına başlanacağını açıklayan Doğan, Atakum Atık Su Kolektör Hattı İnşaatı'nın tamamlanma aşamasına geldiğini, İlkadım Atık Su Kolektör Hattı ve Mert Irmağı Atık Su Kolektör Hattı'nın ise 2026'da hayata geçirileceğini bildirdi.

Altyapı ve Depo Çalışmaları

Kavak, Asarcık, Ladik ve Havza ilçelerinin gelecekteki içme suyu ihtiyacını güvence altına almak için Çiçekyazı Barajı proje çalışmalarına resmen başlandı. Kırsalda kullanılan 10 m3 ve 25 m3 hacimli betonarme içme suyu depolarının kendi imkanlarıyla üretimine başlandı. Bu çalışmaların suyun daha sağlıklı, güvenli ve kesintisiz şekilde vatandaşlara ulaşmasını sağlayacağı belirtildi.

Su Tasarrufu ve Şebeke Yenileme

Su tasarrufunun önemine vurgu yapan Başkan Doğan, kayıp-kaçak oranının yüzde 32 civarında olduğunu açıkladı. Bu oranı azaltmak amacıyla 2026 yılında Samsun merkez içme suyu şebekesinin kapsamlı şekilde yenilenmesine öncelik verileceğini ifade etti. Kaynakların verimli kullanılması ve suyun israf edilmemesinin öncelikleri olduğunu belirten Doğan, suyu varken yönetmenin yokken yönetmekten daha kolay olduğunu söyledi.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Atık su arıtma tesislerinde oluşan çamurun modern yöntemlerle bertaraf edilmesi amacıyla piroliz gazıyla çalışan Atık Su Çamur Yakma Tesisi inşaatının başladığı bildirildi. Tesis tamamlandığında hem çevresel sürdürülebilirliğin artacağı hem de çamur bertaraf maliyetinin alternatif sistemlere oranla önemli ölçüde azalacağı ifade edildi.

SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ise 2025 çalışmaları ve 2026'da planlanan yatırımlarla ilgili kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi ve kurul üyelerinin sorularını yanıtladı.


Samsun,Samsun Belediyesi

Samsun,Samsun Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Odunpazarı Muhtarları Halk Market'e Destek Verdi

Ünye Belediyesi Aşevi Hizmetleri TRT Haber'de Yayınlandı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TFF'ye Dilekçe Verdi

MEB'den 'Türkçe'nin Avrupa’da akreditasyonu için adım

7 Bölge 7 Yemek Projesi'nin İlk Mutfağında İç Anadolu Lezzeti Arabaşı Hazırlandı

Şahinbey'de Çiftçilere 53 Milyon Fide ve 75 Milyon Metrekare Mera Desteği

Zeynep Uyumaz Eyüboğlu, Odunpazarı Belediye Konservatuvarı Öğrencileriyle Audition Atölyesi Gerçekleştirdi

Odunpazarı Belediyesi, Türkiye'nin En Başarılı 5 İlçe Belediyesi Arasında Yer Aldı

Hey Mobilitiy, Web Summit Qatar 2026’ya katıldı

Aksaray Milletvekili Aydoğdu, Selçuklu Külliyesi İçin Başkan Dinçer'e Teşekkür Etti

Kayseri'de Sanayicilerle İftar Buluşması Gerçekleşti

Bingöl'de Ramazan Etkinlikleri Programı Açıklandı

Altınordu'da Kent Lokantaları Ücretsiz İftar Hizmetiyle Dayanışmayı Büyütüyor

Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi

Yeşilyurt Belediyesi, Ramazan'da Temizlik Çalışmalarını Yoğunlaştırdı