Şanlıurfa'da Su Abonelik İşlemleri Artık Evden Yapılabiliyor

Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı 'Kapıda Abonelik Uygulaması' ile vatandaşlar evlerinden çıkmadan su abonelik işlemlerini tamamlayabiliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara yönelik yeni bir hizmet başlattı. 'Kapıda Abonelik Uygulaması' sayesinde su abonelik işlemleri artık evden çıkmadan, yalnızca bir dakika içinde gerçekleştirilebiliyor.

Fatura Okuma Kolaylığı

Yeni sistem kapsamında, su faturalarını okumak üzere adreslere gelen ekipler, hane sakinleri evde bulunamadığında kapıya "Okuyamadık" notu bırakıyor. Bu not üzerinde yer alan numaraya WhatsApp üzerinden sayaç bilgilerini gönderen vatandaşların faturaları hızla oluşturuluyor. Böylece birikmiş fatura ödemelerinin önüne geçilerek hem zaman hem de maddi kayıp engellenmiş oluyor.

Vatandaş Memnuniyeti

Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, işlemlerini kısa sürede ve zahmetsizce tamamlayabildiklerini ifade ediyor. Yenilikçi ve vatandaş odaklı bu hizmet için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'a teşekkürlerini iletiyorlar.

Belediye Başkanı'nın Açıklamaları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: "SU HİZMETLERİNİ DAHA KALİTELİ VE HESAP VEREBİLİR HÂLE GETİRİYORUZ"

Şanbel Enerji A.Ş.'ye devredilen hizmetler sayesinde önemli değişimler olduğunun altını çizen Gülpınar, "Göreve geldiğimiz günden beri, endeks okuma süreçlerinin daha düşük maliyetle, daha düzenli, daha ulaşılabilir ve daha şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü görüyoruz. Tahakkuk oranlarında ciddi artışlar sağlandı. Bu, hem vatandaşımızın hakkının korunması hem de kamu kaynaklarının doğru yönetilmesi açısından son derece kıymetlidir." dedi.

Vatandaş Odaklı Hizmet

Vatandaşa kolaylık sağlayacak yenilikleri de hayata geçirdiklerini dile getiren Gülpınar, "'Kapıda Abonelik Hizmeti' sayesinde abonesi olmayan hemşerilerimiz işlemlerini artık evlerinden çıkmadan yapabiliyor. Evde bulunmayan vatandaşlarımızın fatura okumalarında mağduriyet yaşanmaması için adreslere 'Okuyamadık Bildirimi' bırakılıyor. Böylece vatandaşımız, üzerindeki numaralar aracılığıyla bize ulaşıyor ve herhangi bir hak kaybı olmadan okumalar yapılıyor. Bu uygulama, hizmette iletişim ve nezaketin en güzel örneklerinden biri oldu" şeklinde konuştu.


Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi

Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Su Konferansı’nda kentlerin su yönetimi masaya yatırıldı

Uzmanlardan karne stresine ilişkin uyarılar... Pahalı karne hediyelerinden kaçının

Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği için İstanbul'da buluşacak

Avrupa turizminde personel krizi derinleşiyor... Çözüm Türkiye’den geliyor

Siber suçlara 16 ilde 126 gözaltı!

İzocam 2025’i yüzde 55’lik ciro artışıyla kapattı

Süt dişlerinde düzenli fırçalama şart

Bursa'da liseli gençler Sabahattin Ali’yi derinlemesine okudu

Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı... Bu yıl anma değil, sahiplenme yılı olacak

TEKNOFEST 2026 Teknoloji Yarışmalarına başvurular başladı

33 il 1 milyar dolar barajını aştı... 46 ilde artış yaşandı

Pirinç ile yapabileceğiniz üç yaratıcı tarif

Kritik altyapıların dayanıklılığı: Su ve atık su sistemleri

Düzce Belediyesi’nin kar timleri sahada