Şanlıurfa'da Kar Mücadelesi: Tüm Ekipler Sahada

Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle 480 personel ve yüzlerce araçla karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Gülpınar, ana arterlerin açık tutulduğunu belirterek sürücüleri kar lastiği konusunda uyar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, sabahın erken saatlerinden itibaren karla mücadele ekiplerinin koordinasyonunu sağlıyor. Çalışmaları sahada bizzat takip eden Gülpınar, ulaşımın aksamaması için tüm imkânlarla sahada olduklarını ifade etti.

Kent merkezi ve kırsal ilçelerde yolları ulaşıma açık tutmak amacıyla 480 personel, 298 araç ve 235 ekiple çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, özellikle ana arterleri kısa sürede yeniden trafiğe açtı. Kepçe, kar küreme araçları, tuzlama ekipmanları ve greyderlerle yürütülen çalışmalar aralıksız devam ederken, Şanlıurfa genelinde kapalı yol bulunmadığı bildirildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Karaca ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte sahaya inerek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi, ekiplerden bilgi aldı. Ayrıca Ulaşım Daire Başkanlığı’nda kent trafiğini kameralar üzerinden takip eden Gülpınar, sürece ilişkin talimatlar verdi.

Başkan Gülpınar yaptığı açıklamada, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren teyakkuz halinde olduklarını belirterek, “Sabahın erken saatlerinden itibaren, hatta sabah namazıyla birlikte çalışmaların başındayız. Öncelikle Ulaşım Koordinasyon Merkezimizde kameralar aracılığıyla süreci takip ettik, ardından sahaya çıktık” dedi.

Sürücülere Kar Lastiği Uyarısı

Şanlıurfa’da uzun yıllardır görülmeyen yoğunlukta bir kar yağışı yaşandığını vurgulayan Gülpınar, yaşanan en büyük sıkıntının kar lastiği eksikliği olduğuna dikkat çekti. Gülpınar, “Vatandaşlarımız bugüne kadar böyle bir ihtiyacı çok fazla hissetmedi, bu noktada haklılar. Ancak acil işi olmayan ve kar lastiği bulunmayan sürücülerimizin trafiğe çıkmaması işleri büyük ölçüde rahatlatacaktır” diye konuştu.

Akabe yokuşunda kısa süreli bir sıkıntı yaşandığını, bunun da kontrol altına alındığını belirten Başkan Gülpınar, tüm viyadük, köprü ve köprülü kavşakların tek tek kontrol edilerek ulaşıma açıldığını söyledi. Gülpınar, Abide ve Osmanbey Kavşağı’nda da herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını ifade etti.

Kar yağışının devam ettiğini belirten Gülpınar, “Kar küreme ve tuzlama araçlarımız kesintisiz görev yapıyor. Yağışın durmasının ardından da tuzlama çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak ana arterlerde ulaşımın aksamaması için tüm imkânlarımızla sahadayız” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürmeye devam ediyor.


Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi

Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Manisa Büyükşehir, Altı Nokta Körler Derneği'ni Ziyaret Etti

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı İkinci Birleşimi Duyuruldu

Kütahya Belediyesi Personeline Disiplin Mevzuatı Eğitimi Düzenlendi

Niğde'de Yarıyıl Tatili İçin Çocuk Tiyatroları Festivali Düzenleniyor

Halkbank Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Finali Denizli'de Oynandı

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Canver'i Ziyaret Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi 2026 Yol Haritasını Belirledi

Başkan Çetinkaya, Esnaf Ziyaretlerinde 'Gecemiz Gündüzümüz Karabük' Dedi

Çemişgezek'te Karne Şenliği: Çocuklar İçin Eğlence Dolu Etkinlik

Tesadüf 3 Resim Sergisi Kartal'da Sanatseverlerle Buluştu

Kepez'de 20 yıllık imar sorunu çözüldü, hak sahipleri tapularına kavuştu

Hurley, Çırçır Çocuk Etkinlik Merkezi'nde yeni yuvasına kavuştu

Kepez'de Yeni Yol Çalışması: Erenköy Mahallesi'nde Ulaşım Ağı Güçlendiriliyor

Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı ile Seyahat Süresi 2,5 Saate Düşecek

Denizli'de Asbestli Borular Yerini Modern Altyapıya Bırakıyor