Şanlıurfa'da Hızmalı ve Atatürk Mahalleleri İçin Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor

Şanlıurfa

Haliliye ilçesinde 27 bin metrekarelik alanda rekreasyon projesi hayata geçirilecek. 85 yapının kamulaştırılacağı projenin startı 19 Aralık'ta verilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye ilçesinin çehresini değiştirecek yeni bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. "2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" kapsamında, Hızmalı ve Atatürk Mahalleleri'nde geniş bir rekreasyon alanı oluşturulacak. Proje, şehir merkezinde fiziksel yıpranma yaşayan ve dönüşüme ihtiyaç duyan bölgelerde uygulanacak.

Dev Bir Rekreasyon Alanı Geliyor

Projenin güney sınırını Karakoyun Deresi, kuzey sınırını ise eski Devlet Hastanesi olarak bilinen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oluşturuyor. Tarihi Justinyen Su Kemeri ile Hızmalı Köprü arasında kalan toplam 27.380 metrekarelik alan, imar planında "Rekreasyon Alanı" olarak tanımlanıyor. Bu alan, bölge sakinleri için yeni bir yaşam ve dinlenme merkezi haline gelecek.

Kamulaştırma Süreci Başladı

Proje alanında toplam 85 yapı ve 250 bağımsız birim bulunuyor. Alanın 18.007,84 metrekarelik kısmı mülkiyet alanı olarak belirlendi. Toplam inşaat yapı alanı ise 23.179,82 metrekare olarak hesaplandı. Hak sahipleriyle kamulaştırma amacıyla uzlaşma görüşmeleri devam ediyor. Kamulaştırma sürecinin tamamı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek ve tüm bedel belediye bütçesinden karşılanacak.

Start Tarihi Belli Oldu

Hızmalı ve Atatürk Mahalleleri'ni kapsayan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk uygulama çalışmaları, 19 Aralık Cuma günü saat 14.30'da düzenlenecek programla başlatılacak. Projenin tamamlanmasının ardından, bölgedeki yapıların tahliyesi ve yıkım işlemleri gerçekleştirilecek.


Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi

Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Muş Belediyesi, Kar Yağışına Karşı Gece Gündüz Çalışıyor

Muş'ta Kar Yağışına Rağmen Kesintisiz Temizlik Çalışması

Muş'ta Kuyuya Düşen Köpek İtfaiye Ekiplerince Kurtarıldı

Muş Belediyesi, 6 Yaş ve Üzeri Çocuklar İçin Kayak Kursu Düzenleyecek

Hatice Kızmaz, Nevşehir Tarihinde İlk Halter SEM Sporcusu Unvanını Kazandı

Nevşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleşti

Nevşehir'de Özel İnsanlara Saç ve Sakal Bakımı Hizmeti Verildi

Uluslararası turizm acenteleri Çorum’u keşfediyor

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Otomotiv pazarı yılın ikinci yarısında yeni rekorları getirebilir

İstanbul Bakırköy sosyal dayanışmayı büyüttü

Salt Araştırma Fonları 2026 için son gün 16 Şubat

Gümüşhane Belediye Başkanı, Şephane Köyü Sakini İsmet Ayar'ın Cenaze Törenine Katıldı

Şuhut'ta Geleneksel Çocuk Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Berat Kandili Mesajı