Sakarya’nın değeri Ziya Taşkent’e vefa gecesi

Sakarya’nın değeri Ziya Taşkent’e vefa gecesi

Sakarya’nın değeri Ziya Taşkent’e vefa gecesi

Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybeden Türk Devlet Sanatçısı Ziya Taşkent’e vefa konseri düzenleyecek. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu sanatçıları, 28 Ağustos Çarşamba Günü Aziz Duran Parkı içinde Taşkent’in adını taşıyan konser salonunda unutulmaz bir gecenin konuğu olacak.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya’nın unutulmaz değeri Ziya Taşkent’i, ismi verilen konser salonunda anacak.

Aziz Duran Parkı içinde yer alan Ziya Taşkent Konser Salonu’nda 28 Ağustos Çarşamba günü bir vefa konseri düzenlenecek.

ZİYA TAŞKENT’İN ESERLERİ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen vefa örneği taşıyan gecede İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Ses Sanatkârları sahne alacak.

20.30’da başlayacak olan konserde Ziya Taşkent’in unutulmaz, dillere pelesenk olmuş eserleri seslendirilecek ve hayatına dair kesitler paylaşılacak. Ücretsiz olan konserde katılımcıları unutulmaz bir akşam bekliyor.

 

“TÜM HEMŞERİLERİMİZ DAVETLİDİR”

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Birbirinden güzel Ziya Taşkent eserlerini İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Ses Sanatkârlarının yorumuyla hemşerilerimizi buluşturuyoruz. Ziya Taşkent Konser Salonu’nda yapılacak anma konserine tüm hemşerilerimiz davetlidir” denildi.

ZİYA TAŞKENT KİMDİR?

1953 yılında Ankara Radyosu'nda başlayan sanat hayatını daha sonra Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) çatısı altında, kesintisiz 45 yıl solist, hoca, besteci ve şef olarak sürdürdü. 

1998 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Taşkent'e Devlet Sanatçısı unvanı verildi. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde Yalova Çiftlikköy’de vefat etti.


Haber Kaynak : İGFA

Vali Ahmet Hamdi Usta, Armutlu'da İncelemelerde Bulundu

Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Devam Eden Projeleri Yerinde İnceledi

Kars'ta Kar Temizleme Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Kars Belediyesi'ni Ziyaret Eden İlkokul Öğrencileri ile Sohbet Gerçekleştirildi

AB Türkiye Delegasyonu, İBB davasını gözlemci olarak izliyor

Şubat’ta ihracatın lideri İstanbul oldu...Yılın ilk iki ayında 40 ilde ihracat arttı

Antalya'da 8 Mart Kadınlar Günü Anma Konseri Düzenlendi

İstanbul Maltepe'de çocuklara inovasyon atölyesi

Gülten Dayıoğlu Bakırköylülerle buluştu

AYM Başkanvekilliğine İrfan Fidan seçildi

Maltepe’de Ramazan eğlenceleri mahallelere yayıldı

Kurtuluş Mahallesi'nde Ramazan İftar Buluşması Gerçekleştirildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Öğrencilere Aylık Online Deneme Sınavı Desteği Başlatıyor

Şuhut'ta Mahalle Aralarına Modern Kilitli Parke Taşı Uygulaması

Denizli Büyükşehir, Buldan'daki Deprem Sonrası Mobil İkram Araçlarıyla Sahada