Sakarya'da 104 Metre Derinlikte Bulunan Su Kaynağı 5 Mahalleye Hizmet Verecek

Sakarya

SASKİ'nin Karasu'da açtığı yeni sondaj kuyusu, bölgedeki içme suyu sıkıntısını gidermeyi hedefliyor. Su, kalite testlerinin ardından şebekeye verilecek.

SASKİ, mevcut su kaynaklarını korumak için sürdürdüğü alternatif kaynak arayışlarına devam ediyor. Gölköprü Mahallesi’nde yerin 104 metre derinliğine inilerek açılan yeni sondaj kuyusu Karasu’nun 5 mahallesinin içme su ihtiyacını kesintisiz şekilde karşılayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), küresel iklim değişikliği ve artan su talebine karşı şehir genelinde yürüttüğü sondaj çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Yerin Altından Çıkan Çözüm

Karasu Gölköprü Mahallesi’nde yürütülen titiz çalışmalar neticesinde, yerin 104 metre derinliğinde verimli bir su kaynağına ulaşıldı.

Beş Mahalleye Kesintisiz Su

5 mahallenin içme suyu ihtiyacı karşılanacak
Sondaj ile elde edilen içme suyu Gölköprü, Hürriyet, Resuller, Kancalar ve Karamüezzinler mahallelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan su yetersizliği ve basınç sorunlarının tamamen ortadan kaldıracak.

Laboratuvardaki Kritik Testler

Kalite testlerinden sonra çeşmelere ulaşacak
Sondaj işleminin tamamlanmasının ardından ekipler teknik süreçlere başladı. Kuyuda yapılacak pompa testleri ile suyun debisi ve verimliliği ölçülecek. Ardından laboratuvar ortamında gerçekleştirilecek detaylı su kalitesi analizlerinin ‘içilebilir’ standartlarda çıkması durumunda, yeni kaynak hızla şebeke hattına entegre edilerek abonelerin kullanımına sunulacak.

Mahalle Sakinlerinden Memnuniyet

“Mahallelerimizin ihtiyaçları kalıcı çözüme kavuşuyor”
Çalışmaları yakından takip eden Gölköprü Mahalle Muhtarı Yusuf Alemdar, “SASKİ, mahallemiz ve çevre mahallelerimiz için hayati önem taşıyan bir çalışma gerçekleştirdi. Özellikle kurak geçen bu dönemlerde su sıkıntısı yaşanabiliyordu. SASKİ ekipleri sesimizi duydu ve yerin 104 metre altına inerek suyumuzu çıkardı. İnşallah analizler de temiz çıkarsa 5 mahallemiz de rahat bir nefes alacak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar olmak üzere projeye emek veren işçisinden mühendisine ve tüm yöneticilere şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışmalar Devam Ediyor

Özellikle yaz aylarında aşırı tüketim ile birlikte yaşanan kesintilere kesin çözüm olmak için ekipler, ilçenin farklı noktalarında alternatif kaynak çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.


Sakarya,Sakarya Belediyesi

Sakarya,Sakarya Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Odunpazarı Muhtarları Halk Market'e Destek Verdi

Ünye Belediyesi Aşevi Hizmetleri TRT Haber'de Yayınlandı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TFF'ye Dilekçe Verdi

MEB'den 'Türkçe'nin Avrupa’da akreditasyonu için adım

7 Bölge 7 Yemek Projesi'nin İlk Mutfağında İç Anadolu Lezzeti Arabaşı Hazırlandı

Şahinbey'de Çiftçilere 53 Milyon Fide ve 75 Milyon Metrekare Mera Desteği

Zeynep Uyumaz Eyüboğlu, Odunpazarı Belediye Konservatuvarı Öğrencileriyle Audition Atölyesi Gerçekleştirdi

Odunpazarı Belediyesi, Türkiye'nin En Başarılı 5 İlçe Belediyesi Arasında Yer Aldı

Hey Mobilitiy, Web Summit Qatar 2026’ya katıldı

Aksaray Milletvekili Aydoğdu, Selçuklu Külliyesi İçin Başkan Dinçer'e Teşekkür Etti

Kayseri'de Sanayicilerle İftar Buluşması Gerçekleşti

Bingöl'de Ramazan Etkinlikleri Programı Açıklandı

Altınordu'da Kent Lokantaları Ücretsiz İftar Hizmetiyle Dayanışmayı Büyütüyor

Akıllı telefonlar boyun fıtığı sebebi

Yeşilyurt Belediyesi, Ramazan'da Temizlik Çalışmalarını Yoğunlaştırdı