Sakarya ve Bilecik’teki yangınlara İBB seferberliği

Sakarya ve Bilecik’teki yangınlara İBB seferberliği

Sakarya ve Bilecik’teki yangınlara İBB seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sakarya ve Bilecik’te devam eden orman yangınlarına itfaiye, İSKİ ve Yol Bakım ekipleriyle destek sağlıyor. 20 Temmuz’dan bu yana sahada olan ekipler, yerleşim yerlerini koruyor ve yangınların yayılmasını önlüyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sakarya ve Bilecik’teki orman yangınlarına karşı güçlü kurumsal kapasitesiyle müdahale çalışmalarına katkı sunuyor.

20 Temmuz 2025’ten itibaren il dışı görevlendirmeyle sahaya ulaşan İBB ekipleri, yangınla mücadelede aktif rol üstleniyor.

İBB İTFAİYESİ SAHADA

İBB İtfaiyesi, teknik donanımı ve uzmanlığıyla yangınlara müdahalede ön saflarda yer alıyor.

20 Temmuz’da Sakarya Geyve’deki yangına 9 araç ve 33 personelle müdahale eden itfaiye, 22 Temmuz’da İstanbul’a döndü. 23 Temmuz’da Geyve Nuriosmaniye Mahallesi’nde başlayan yangına ise 7 araç ve 28 personelle destek veren ekipler, gece boyunca nöbet tutarak yerleşim yerlerini korudu.

Aynı gün Bilecik Osmaneli’deki Ciciler Köyü’ne yönlendirilen bir ekip, alevlerin köye ulaşmasını engelledi. Görevlerini tamamlayan itfaiye ekipleri, bugün İstanbul’a dönüş yaptı.

İSKİ VE YOL BAKIM’DAN LOJİSTİK DESTEKİ

SKİ, Geyve Karaçam Mahallesi’nde iki ekip halinde yol açma, sınır sıyırma ve lojistik destek sağladı. Ekipler, 3 personel, paletli ekskavatör, loder ve tır çekicilerle çalışmalara katkı sundu. İBB Yol Bakım Daire Başkanlığı ise Geyve ve Osmaneli’de yol açma, sıyırma ve su ikmal desteği verdi.

Geyve Bayat Mahallesi’nde ikinci bir ekip, soğutma ve yol açma faaliyetlerine devam ediyor. Toplamda 9 personel, su tankeri, dozer, transkavatör ve tırlarla sahada görev yapıyor.


Haber Kaynak : İGFA

İstanbul Maltepe’de gıda denetimleri sürüyor

İstanbul’da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu! 7 gözaltı

Kahramanmaraş'ın Atık Yönetimi Avrupalı Öğrencilere Örnek Oluyor

Karabük'te Amatör Spor Kulüplerine Destek Açıklandı

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu 3 Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

BİK Genel Müdürü Çay'dan ‘sahada gazetecilik’ ve ‘dijital dönüşüm’ vurgusu

TF-2000'in ilk blok inşasına başlandı... Yeni teslimatlar MSB envanterinde

Pars Temel Eğitim Akademisi Yöneticilerinden Başkan Bıyık'a Ziyaret

Alanya Belediyesi İhtiyaç Sahibi Ailenin Konutunu Yeniledi

BUSKİ'de Kalite ve Sürdürülebilirlik Yolculuğu Başladı

İstanbul Bakırköy'de çölyak farkındalığı buluşması

Adapazarı Papuçcular ve Dağdibi Mahalleleri Nazım İmar Planı Değişikliği Onaylandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden Öğretmenler Günü Konseri

Papa 14. Leo ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Türkiye'de

Gümüşhane Belediye Başkanı'ndan 25 Kasım Mesajı