GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Sahurda sütü ihmal etmeyin

Sahurda sütü ihmal etmeyin

Sahurda sütü ihmal etmeyin

Ramazan ayında süt tüketiminin önemini vurgulayan uzmanlar, bir bardak sütün 5 saat tokluk hissi verdiğini ve bu nedenle sahurda süt tüketimi çok önemli olduğunu kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) - Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirten Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinlerin tercih edilmesini önerdi.

Bir bardak sütün 5 saat tok tuttuğunun bilimsel olarak da kanıtlandığını belirten İnanç, oruç tutanlara sahurda süt içmeleri tavsiyesinde bulundu.

Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktireceğini belirten Prof. Dr. Neriman İnanç, "Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissetmemize yardımcı olur, hem de vücudun sıvı ihtiyacının karşılanmasını destekler. Bilim insanları, insan bünyesinin acıkma ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor, bir bardak sütün midenin boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğunu belirtiyorlar” dedi.

İnanç, süt şekeri laktozun açlıkta kullanılan glikojen depolarına destek olarak vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olduğunu, bileşimindeki yağın da midede uzun sürede kalarak tokluk duygusu sağladığını ifade etti. Sütün Ramazan’da sıcak havalarda terle kaybedilen kalsiyum başta olmak üzere mineral ve vitamin gereksiniminin karşılanmasına da destek olduğunun altını çizdi.

İnanç ayrıca, kiloyu korumak için de tatlı ihtiyacını sütlü tatlılarla giderilmesini önerdi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: sahurda sütü ihmal etmeyin

Kemer'de Kuzdere Mahallesi'nde altyapı ve kilitli parke taşı çalışmaları devam ediyor

AKRA Gran Fondo Antalya 2026 için Kemer'de Hazırlıklar Sürüyor

Ahmet Hakan Karagül, Nevşehir'de Ezgi Dinletisi Gerçekleştirecek

Şuhut'ta Nazım Özer Parkı Çevresi Kilitli Parke Taşı ile Yenileniyor

Şuhut Ulu Camii'nin Tuvaletlerine Zarar Verildi

Şuhut Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

Kepez'de Dört Mahalle Ortak İftarda Buluştu

Kütahya Belediyesi, İkizhüyük Mahallesi'nde Ramazan Etkinliği Düzenledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için etkinlik programı açıkladı

Denizli'de Gerzele Mahallesi'nde Kapsamlı Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Dünya Obezite Günü’nde Türkiye’de çarpıcı bulgular

Kütahya'da Kent Estetiği ve Şehir Kimliği İçin Paydaş Toplantısı Düzenlendi

Denizli, Turizm Potansiyelini ITB Berlin Fuarı'nda Tanıtıyor

Maltepe'de ‘İnanç Rotaları’na devam

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi